Toto Wolff ei halua Max Verstappenia Mercedekselle – nostaa esiin Valtteri Bottaksen tuoman ison muutoksen

F1:ssä osa faneista on toivonut sitä, että sarjan kaksi supertähteä; Lewis Hamilton ja Max Verstappen lyötäisiin samanvertaisiin autoihin. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tyrmää idean siitä, että hollantilaiskuljettaja Verstappen siirtyisi Hamiltonin tallikaveriksi. Sen sijaan Wolff hehkuttaa sitä, miten Valtteri Bottas on korjannut saksalaistallin sisällä tärkeän elementin.

Hamilton, Bottas ja Verstappen ovat olleet tällä kaudella karussa muilta. Verstappen on ollut ainoa kuljettaja, joka on pystynyt edes jotenkin haastamaan Mercedes-kaksikon.

Hollantilaistähti on niittänyt suosiota raa’alla vauhdillaan. Tätä kautta formulafanit ovat toivoneet, että Hamiltonin ja Verstappenin keskenäinen paremmuus voitaisiin mitata vielä jossain vaiheessa samoilla autoilla.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff liputtaa ulos fantasiamaisen idean siitä, että Hamilton ja Verstappen voisivat olla tallikavereita.

– Se ei ole vaihtoehto, Wolff sanoo F1:n Bayond the Grid -podcastissa.

Wolffin mukaan Mercedes ei halua päätyä uudelleen tilanteeseen, joka eskaloitui kaudella 2016.

Tuolloin Mercedeksen Lewis Hamilton ja Nico Rosberg olivat ilmiriidoissa. Kaksikon maailmanmestaruustaisto yltyi tuliseksi, kun Rosberg horjutti Hamiltonia erinäköisillä tempauksillaan.

– Emme ymmärrä koskaan, että mitä Nicon ja Lewisin suhteelle oikein kävi. He tunsivat toisensa jo karting-vuosilta ja junioriluokista. Näimme läheltä sen, miten heidän ystävyytensä kääntyi veriseksi kaksintaisteluksi. Sitä oli vaikea ymmärtää. Se alkoi, kun liityin talliin vuonna 2013. Ja se vain paheni ja paheni.

– Tilannetta oli vaikea käsitellä. Tallin kokouksissa oli hyvin negatiivinen tunnelma. Jossain vaiheessa päätimme, että tämä riittää. Juttelimme asiasta, mutta vihamielisyys pysyi yllä, Wolff muistelee.

Rosberg voitti maailmanmestaruuden kaudella 2016. Tämän jälkeen hän lopetti ja Mercedes nappasi Valtteri Bottaksen itselleen Williamsilta.

Wolff kehuukin sitä, miten Bottas toi talliin ison muutoksen myrskyisien aikojen jälkeen.

– On virkistävää, ettei meillä ole ollut mitään tallin sisäisiä ongelmia Valtterin tulon jälkeen, Wolff kiittelee.

Bottas jatkaa Mercedeksellä kaudella 2021. Hamiltonin ja Wolffin tilanne on puolestaan yhä auki.

Lue myös:

    Uusimmat