Mainos

Totaalista lentokieltoa kritisoidaan

Euroopassa käy kiivas keskustelu siitä, millaisiin tietoihin lentokenttien sulkemiset ja totaaliset lentokiellot perustuvat. Monet lentoyhtiöt ovat tehneet omia lentotestejään tuhkapilvessä, eivätkä ole havainneet mitään rakenteellisia vaurioita koneissa.

Lentoyhtiöt menettävät arvioiden mukaan jopa 200 miljoonaa päivässä, eikä korvauksista kukaan osaa sanoa vielä mitään. Paineet lentoliikenteen avaamiseen ovat kovat, ja mukaan keskusteluun ovat astuneet lentoyhtiöiden isot pomot.

- British Airwaysin pääjohtaja lensi itse konetta tuhkassa, ja eilen Lufthansan eli Euroopan suurimman lentoyhtiön pääjohtaja riiteli televisiossa hyvin kitkerään sävyyn Saksan liikenneministerin kanssa, kertoo MTV.n kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

- Lentoyhtiöt eivät voi tietenkään sanoa, että meidän on päästävä lentämään, maksoi mitä maksoi. Turvallisuutta on korostettava, ja sen on mentävä kaiken edelle. Lentoyhtiöiden näkemys on kuitenkin se, että tuhkan vaikutuksia ja riskejä ei tunneta, ja tässä nojataan nyt liikaa eteenpäin.

Eilen Saksassa avattiin muutamia kenttiä hetkeksi, mutta tänään lentokentät pysyvät suljettuina ainakin kello 21 saakka.

Myös matkustajat ihmettelevät

MTV:n toimittaja Jenni Kivessilta kertoo, että Lontoossa ihmiset ovat harmissaan ja turhautuneita.

- Monella kauan odotetut matkat ja kevätlomat ovat menneet mönkään, eikä vakuutus korvaa juurikaan mitään. Lomat ja rahat hupenevat odotteluun.

Kivessilta kertoo, että viime päivinä myös matkustajat ovat alkaneet kyseenalaistaa viranomaisten toimintaa.

- Ihmiset pohtivat, onko ilmasulku ylireagointia. Tilanne on kuitenkin henkisesti hyvin rankka, kun matkustajat ovat kaukana kotoaan, jopa toisella puolella maapalloa, ilman rahaa, osa jopa ilman majoitusta.

Moni matkustaja on yhä täyden epätietoisuuden vallassa, kun kukaan ei osaa kertoa milloin tilanne helpottuu.

(MTV3)

Katso Tapio Nurmisen raportti Münchenistä (Huomenta Suomi 19.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.