Toronto törmäsi Tuukka Raskin patjoihin – Boston-luotsi Cassidy: "Mielestäni joukkueen paras pelaaja"

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask valpastui parhaimmilleen NHL-jääkiekkoliigan pudutuspelisarjan seitsemännessä pelissä Torontoa vastaan. Rask torjui tiistain ottelussa 32 laukausta ja johdatti joukkueensa pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Kenttäpelaajat kerääntyivät 5–1-voiton päätteeksi Raskin ympärille kiittääkseen tätä mahtipelistä. Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy vahvisti pelin jälkeen Raskin huippuvireen merkityksen.

- Maalivahdilta odotetaan, että hän järjestää joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta. Tuukka teki juuri sen ja pelasi aivan erinomaisesti, Cassidy kiitteli NHL:n nettisivuilla.

- Tuukka oli mahtava tänään. Hän liikkui hyvin, pelasi hallitusti ja teki oikeita ratkaisuja. Meillä oli ottelussa paljon onnistujia, mutta Tuukka oli mielestäni joukkueen paras pelaaja.

Rask venyi mahtipeliin, kun sitä eniten tarvittiin. Cassidy toivoo, että huikea pelisuoritus saa fanit ymmärtämään Raskin merkityksen. Seuran kannattajissa on edelleen niitä, jotka muistelevat haikeina Tim Thomasia, joka torjui Bruinsille Stanley cupin vuonna 2011.

Rask kiikutti Bruinsin finaaleihin 2013, mutta mestaruus on häneltä vielä saavuttamatta.

Kanadan odotus jatkuu

Raskin torjuntaprosentti Toronto-sarjassa oli 92,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,32. Tärkeintä oli silti hyvä pelituntuma, jonka Rask tavoitti heti sarjan avauksessa.

- Koko kausi on sujunut aika hyvin, ja pudotuspeleissä tuntuma oli kohdallaan heti ottelusarjan alusta. Otteluihin pitää valmistautua oikein ja täytyy luottaa joukkuetovereihin, sillä kaikki on kiinni itseluottamuksesta, Rask kommentoi Toronto-sarjaa.

- Jokainen on pelannut uhrautuvasti tälle joukkueelle läpi kauden ja se ratkaisi myös tämän ottelun.

Toronto karsiutui viimeisenä kanadalaisjoukkueena Stanley cupista. Kanadan tuorein NHL-mestari on Montreal Canadiens vuodelta 1993.

Lue myös:

    Uusimmat