Tähtivahti Tuukka Raskilta suoraa pohdintaa NHL:n pudotuspeleistä – "Se ei ole helppoa"

Tähtivahti Tuukka Rask antaa mielipiteensä NHL:n jatkosuunnitelmista –"Kuulostaa aika hurjalta" 5:11
Tuukka Rask oli keväällä Urheilusuoran haastattelussa.

Boston Bruinsin tähtimaalivahti Tuukka Rask uskoo, että maalivahtien peluutus eroaa tavallisesti NHL:n pudotuspeleissä nähdystä yhden maalivahdin peluutustavasta.

33-vuotias Rask on pelannut Bostonin maalilla tällä kaudella upeasti. Kokenut suomalaistähti on torjunut 41 pelaamassaan ottelussa torjuntaprosentilla 92,9. Rask on ehdolla NHL:n parhaaksi maalivahdiksi yhdessä Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskin ja Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin kanssa.

Vaikka Rask lähteekin pudotuspeleihin Bostonin ykkösvahtina, uskoo hän peliajan jakautuvan aikaisempaa tasaisemmin nykytilanteesta johtuen.

– Olen yllättynyt, jos joku maalivahti pelaa jokaisen minuutin jokaisesta ottelusta näissä pudotuspeleissä, koska tilanne on niin erilainen, Rask pohtii NHL:n verkkosivuilla.

– Odotan niitä kuitenkin innolla. Meille on luksusta, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia, joten uskon meidän olevan hyvässä asemassa, Rask ennakoi.

Boston oli ennen koronaviruksen aiheuttamaa pelitaukoa hurjassa vireessä. Joukkue lähtee pudotuspeleihin ennakkosuosikin viitta harteillaan, sillä joukkue oli runkosarjan ykkönen.

Rask uskoo kuitenkin, että joukkueiden ja pelaajien vireystiloissa tullaan näkemään eroja alkukevääseen verrattuna.

– Tilanne ei ole sama kuin keväällä. Kaikki aloittavat alusta ja yrittävät saada sitä samaa tunnetta ennen kuin karanteeniaika alkoi. Siitä tulee haastavaa, Rask sanoo.

Rask tekee kaikkensa, että hän pystyy nousemaan vahvalle ja vakaalle tasolle pian alkavissa pudotuspeleissä, vaikka valmistautuminen ratkaisupeleihin onkin ollut täysin poikkeuksellinen.

– Yritän joka päivä parhaani, ja nyt meillä on muutama peli ennen pudotuspelien alkua. Toivottavasti sitä saa hyvän fiiliksen päälle ja on valmis pudotuspeleihin. Siitä ei tule helppoa, mutta se ei ole helppoa kenellekään, Rask summaa.

Lue myös:

    Uusimmat