Tuukka Raskin huikea vire kerää suitsutusta – heitti jäänviileän kommentin toimittajalle

Tuukka Raskin loistavat torjunnat Columbus Blue Jacketsia vastaan olivat suurin syy siihen, että Boston Bruins eteni idän konferenssifinaaliin. Rask pääsee nappaamaan seuraavaksi koppeja Stanley Cupin pudotuspeleissä Carolina Hurricanesia vastaan. 

Rask osoitti tasonsa pelaamalla nollapelin kutospelissä (3–0). Torjuntaprosentti kuudessa ottelussa Blue Jacketsia vastaan oli kova 94,8, ja hän päästi vain 1,71 maalia ottelua kohti. Bruins eteni idän konferenssifinaaliin ensimmäisen kerrna sitten vuoden 2013.

Rask ei halunnut analysoida sen enempää, että pelasiko hän uransa parasta jääkiekkoa. 

– Uskoisin, että se tuntuu paremmalta kuin surkeasti pelaaminen, hän vastasi kysymykseen, miltä hyvät otteet kauden tärkeimmässä vaiheessa tuntuvat. 

Rask torjui kutospelissä 39 laukausta. NHL:ssä on vuoden 1955 jälkeen tehty vain kolme suurempaa torjuntamäärää katkaisupelissä. Eniten hommia on huhkinut Patrick Roy, joka torjui 63 kutia keväällä 1996. 

Bruinsin valmentaja Bruce Cassidy sanoi, että hän on ylpeä suojatistaan. 

– Hän oli sarjan aikana ehdotottomasti tasaisin pelaajamme. Hän oli mies paikallaan joka ilta. Hän ansaitsee kaikki kehut, Bruinsin Cassidy hehkutti. 

Kapteeni Zdeno Chara oli samoilla linjoilla – hänen mielestään Rask oli kakkoskierroksen sarjan paras pelaaja. 

– Hän oli muuri, johon saatoimme luottaa joka ilta. Hän ansaitsee paljon kiitosta niistä otteista, joita hän esitti kuudessa ottelussa. 

Cassidy sanoi, että Rask on sellaisessa tilassa, jossa hän ei välitä, vaikka hyökkääjät ajaisivat kovaa maalille tai tuomareiden tuomiot menisivät väärin. 

Rask itse sanoi, että hänellä on riittävästi kokemusta tajutakseen, ettei tässäkään vaiheessa tarvitse esittää ihmeitä. 

– Tämä on joukkueurheilua, ja pelaamme toisillemme. Se auttaa paljon. 




Lue myös:

    Uusimmat