Tuukka Rask kerää valtavaa ylistystä Pohjois-Amerikassa – "Hän on singahtanut arvostetun palkinnon voittajasuosikiksi"

Tuukka Rask rentona Stanley Cupin ratkaisupeliin:"Hieno päätös kaudelle" 2:54
Pääkuvan videolla Tuukka Raskin kommentit kuudennesta finaaliottelusta.

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask oli vahvassa torjuntavireessä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Bruins kukisti St. Louis Bluesin 5-1-lukemin NHL:n Stanley Cup -finaalisarjan kuudennessa ottelussa. 

Rask, 32, torjui kuudennessa finaaliottelussa yhteensä 28 kertaa ja oli suurin yksittäinen syy, miksi Bruins pystyi venyttämään finaalisarjan seitsemänteen otteluun.

Bruinsin kapteeni Patrice Bergeron ylisti joukkueensa tähtimaalivahtia.

– Hän on suurin syy sille, miksi olemme tässä tilanteessa. Hän oli todellakin ytimessä Bergeron totesi TSN:lle.

Raskin kanssa yhden täpärän tilanteen upeasti hoitanut Bruins-puolustaja Charlie McAvoy oli sitä mieltä, että Rask oli Bostonin paras pelaaja.

– Hän on ollut meidän paras pelaajamme läpi pudotuspelien ja runkosarjan. Kun hän pelaa tuolla tavalla, parhaalla mahdollisella tasolla, ja kun teemme työmme hyvin hänen edessään, hän torjuu kaiken, McAvoy kehui Boston Heraldin mukaan.

– Mielestäni hän astuu esiin silloin, kun sitä tarvitaan ja luotamme häneen täysin. Se ei ole meille yllätys, että hän pelaa tuolla tavalla. Me uskomme häneen todella paljon. Hän on meidän kalliomme, hän jatkoi. 

Myös entinen NHL-pelaaja ja TSN:n asiantuntija Barry Melroseyhtyi Raskin kehujiin. 300 NHL:n runkosarjanottelua urallaan pelannut ja valmentajana AHL:n mestaruuden voittaneen Melrosen mielestä Rask oli hyvä. 

– Rakastin hänen pelaamistaan. Etenkin ottelun alussa, jolloin peli olisi voinut mennä suuntaan tai toiseen. Hän oli iso, liikkui hyvin, eikä kiekot menneet hänen lävitseen. 

Raskin esitys keräsi ylistystä myös TSN:n toimittajalta Emily Kaplanilta

– Rask on singahtanut pudotuspelien arvokkaimman palkinnon voittajasuosiksi, hän kirjoittaa jutussaan

Myös Bostonin paikalliset lehdet ovat ylistäneet Raskia. 

CBC:n toimittaja Tim Whansbury liittyi myös ylistysjoukkoihin ja totesi jutussaan, että Rask pilasi St. Louis Bluesin kannattajien juhlat.

– Hän oli erityisen hyvä, kun Bostonin piti tappaa neljä alivoimaa. Blues on tehnyt vain yhden ylivoimaalin tässä sarjassa – Rask on iso syy, miksi.



Lue myös:

    Uusimmat