Mainos

Töölön pankkiryöstöä edelsi rahapula ja putkareissu

Töölön pankkiryöstöstä syytetyt aikoivat rosvota saman konttorin jo muutama päivä ennen tekoa. Kaksi miestä kuitenkin perääntyi, koska paikka vaikutti liian ruuhkaiselta. Muutama päivä myöhemmin ajatus kelpasi pari yötä putkassakin viettäneelle rahattomalle virolaismiehelle, joka oli ensi kertaa Suomessa.

- Minulla ei ollut rahaa, ja puhelin oli mykkä. Saimme kuulla, että kaverimme oli kuollut, joimme viinaa ja lähdimme pankkiin, kuvaili elokuisesta pankkiryöstöstä syytetty virolaismies Helsingin käräjäoikeudessa kesiviikkona.

Sisällä pankissa virolaisten toiminta oli ripeää. Konttorissa ei ollut asiakkaita, ja kaksi virkailijaa rupatteli keskenään.

- Oli hiljainen hetki. Yhtäkkiä ovelta kuului hirveä rysähdys, ja kaksi tummiin pukeutunutta ilmeisesti hupulla kasvonsa peittänyttä miestä tuli sisään, kertasi toinen pankkivirkailija tapahtumia.

Hän kertoi yrittäneensä painaa hälytysnappulaa, mutta lamaantui nähdessään toisella miehellä aseen. Ase osoittautui myöhemmin pistoolimalliseksi starttiaseeksi.

Naiset saivat esimieheltään määräyksen avata kassat. Sampo Pankin laskujen mukaan kaksikko poistui konttorista mukanaan runsaat 11 000 euroa. Pankki perää syytetyiltä rahojaan ja kolme työntekijää kukin 5000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Samana päivänä takaisin Viroon

Syyttäjän mukaan kaksikon matka jatkui pankista sisäpihojen kautta korttelin toisella puolella odottaneeseen autoon ja lopulta raitiovaunulla satamaan. Siellä he tapasivat uudestaan pakoauton kuljettajan ja jakoivat rahat. Vielä samana iltana joukkio palasi Viroon.

Syyttäjä vaatii vankeutta pankissa vierailleelle kaksikolle ja pakoautossa odottaneelle pariskunnalle. Syytteen mukaan he suunnittelivat ja toteuttivat ryöstön yhdessä tuumin.

Pankissa sisällä olleet miehet myönsivät ryöstön ja kuljettaja avunannon ryöstöön. Syyttäjän mukaan kuljettaja värväsi ryöstäjät Tallinnasta ja katsoi paikan valmiiksi. Raskaana ollut ja sittemmin vankilassa synnyttänyt nainen kiisti tienneensä ryöstöaikeista.

Samainen konttori yritettiin ryöstää myöhemmin samalla viikolla. Silloin ryöstäjät joutuivat lähtemään pankista tyhjin käsin. Pakoautosta tavattiin kahden miehen lisäksi pariskunta, jota syytettiin osallistumisesta konttorin aiempaan ryöstöön. Syyttäjän mukaan he olivat vain käväisseet Tallinnassa värväämässä uudet ryöstäjät. Helsingin käräjäoikeus käsittelee ryöstön yritystä torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.