Mainos

Töölön Matkatoimiston velat 20 miljoonaa varoja suuremmat

Konkurssipesän varoista suurimmat summat menevät työntekijöiden irtisanomisajan palkkasaataviin ja pesänhoitokustannuksiin. Kuluttajat ovat jo alkaneet saada takaisin rahojaan.

Toukokuussa konkurssiin menneen Töölön Matkatoimiston velat ovat noin 20 miljoonaa euroa varoja suuremmat.

Töölön pesäluettelon mukaan konkurssipesän varat ovat noin viisi miljoonaa euroa ja velat käyvän arvon mukaan laskettuna 25 miljoonaa.

Konkurssipesän varoista suurimmat summat menevät työntekijöiden irtisanomisajan palkkasaataviin ja pesänhoitokustannuksiin. Palkkavelkojen osuus on hieman yli miljoona euroa.

Töölön Matkatoimistosta valmismatkan ostaneet kuluttajat ovat jo alkaneet saada takaisin rahojaan Nordea Rahoituksen kautta. Muun kuin valmismatkan ostaneet ovat heikommassa asemassa, sillä heille on luvassa korvausta ainoastaan Kuluttajaviraston vakuussummasta.

Pesäluettelon mukaan matkatoimiston saamien ennakkomaksujen ja myytyjen lahjakorttien yhteissumma nousee lähelle seitsemää miljoonaa.

Alusta alkaen on ollut selvää, ettei Töölön asettama miljoonan euron vakuussumma riitä kattamaan kaikkien matkansa menettäneiden kuluja.

Töölön suurimpien velkojien joukossa on myös viitisenkymmentä lentoyhtiötä, joista suurimmat saatavat ovat Finnairin 2,6 miljoonaa euroa.

Töölön Matkatoimiston pääomistaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Pertti Hätinen, joka sekä suoraan että Mato Grosso Travel Systemsin kautta hallitsee yhtiöstä kahta kolmasosaa. Loppu kolmannes on Pauli ja Paula Kontalan hallussa.

Nelikymmenvuotias Töölön Matkatoimisto hakeutui konkurssiin toukokuussa, kun yhtiön sisäisessä tarkastuksessa oli paljastunut mittavia väärinkäytöksiä. Konkurssin yhteydessä yli 200 ihmistä menetti työpaikkansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.