Mainos

Töölön lumiturma – nyt puhuu huoltoyhtiön johtaja

Töölön Kiinteistöpalvelun toimitusjohtaja Ben Mattsson sanoo, että lumen vaaroja on ehkäisty onnettomuuspaikalla riittävästi.

– Viranomaiset päättävät asian, mutta minun mielestäni kiinteistöä on hoidettu niin hyvin kuin on osattu, Mattsson sanoo.

Mattssonin mukaan sekä huoltoyhtiö että isännöitsijä tilaavat lumenpudottajia ulkopuoliselta yhtiöltä. Tällä kertaa lumenpudotus oli tilattu perjantaina ja ajankohdaksi oli määritetty maanantaiaamu.

Olisiko lunta pitänyt pudottaa jo aikaisemmin?

– Tiedossa oli, että lunta sataa maanantaiaamuun asti. Olisi ollut hassua tilata pudotus sunnuntaiaamuksi, kun lumisade vasta alkoi silloin. Edellisen kerran lunta oli pudotettu juuri edellisellä viikolla, Mattsson sanoo.

Mattsson kertoo, että hänen saamiensa tietojen mukaan ainakin osa lumenpudottajista oli onnettomuushetkellä paikalla, mutta he eivät ehtineet aloittaa työtään.

– Paikalla on ollut kaksi miestä, ja vielä on odotettu kolmatta.

Oliko alue rajattu riittävän hyvin?

– Huollettavana on samalla kadulla kaksi kiinteistöä. Kadunpätkä on rajattu puomeilla, mutta välipuomeja ei ole, Mattsson sanoo.

Lunta pudotettiin nyt neljättä kertaa tänä talvena.

Mattssonin mukaan onnettomuuspaikan kohdalla katolla olevaa lunta ei näy kunnolla, joten jalankulkija ei välttämättä miellä olevansa vaarassa.

– Me vastaamme kiinteistön turvallisuudesta ja puomit varoittavat jalankulkijoita. Puomit ovat kuitenkin kierrettävissä.

Vuonna 1961 syntynyt nainen kuoli aamulla Helsingin Töölössä, kun hänen päälleen putosi katolta lunta ja jäätä. Helsingin poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 20.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.