Mainos

Toinenkin ihminen jäi lumimassan alle

Helsingissä Porthaninkadulla Kallion kaupunginosassa ihminen on jäänyt katolta tippuneen lumimassan alle.

70-vuotias mies kuljetettiin ensiapuun tapahtumapaikalta. Selkä- ja hartiakipuja valitellut mies loukkaantui lievästi. Päivystävän palomestarin mukaan mies pysyi koko ajan tajuissaan ja pystyasennossa.

Tapausta tutkitaan vamman tuottamuksena.

Tapaus on jo toinen tänään Helsingissä. Katolta pudonnut jää vaati aiemmin tänään ohikulkijan hengen Töölön kaupunginosassa. Onnettomuus tapahtui Savilankadun ja Urheilukadun risteyksessä hieman ennen aamuyhdeksää.

Jalkakäytävällä kävellyt nainen jäi kerrostalon katolta pudonneen lumen ja jään alle. Poliisin mukaan hieman yli 50-vuotias nainen kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena.

Päivystävän palomestarin mukaan muita katoilta putoavan lumen tai jään aiheuttamia onnettomuuksia ei ainakaan Helsingissä ole tältä päivältä tiedossa.

Varo katoilta tippuvaa lunta ja jäätä

Poliisi ja pelastuslaitos varoittavat etenkin lauhtuvan sään takia katoilta putoavasta lumesta ja jäästä. Pelastuslaitoksen mukaan riski on erityisen suuri Helsingin kantakaupungin alueella.

Jalankulkijoita kehotetaan varovaisuuteen ja kiinteistöjen huollosta vastaavia pyydetään tarkistamaan lumitilanne ja tarvittaessa poistamaan lumi katolta. Kiinteistönomistaja voi joutua vastuuseen katolta putoavan lumen aiheuttamista henkilövahingoista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.