Mainos

Tony Blair varoitteli ennenaikaisesta voitonhuumasta

Britannian työväenpuolueen johtaja Tony Blair vakuutti tänään olevansa valmis maan seuraavaksi pääministeriksi 1. toukokuuta pidettävien vaalien jälkeen. Blair varoitteli samalla kannattajiaan ennenaikaisesta voitonhuumasta, vaikka kaikki tuoreet mielipidemittaukset ovatkin lupailleet labourille suurvoittoa vaaleissa.

-Mikään ei ole itsestään selvää näissä vaaleissa. On olemassa vain yksi pätevä mielipidemittaus, ja se tapahtuu vaalipäivänä, Blair sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n televisiohaastattelussa.

Neljä sunnuntaina julkaistua mielipidemittausta antoivat työväenpuolueelle 15-24 prosenttiyksikön etumatkan konservatiiviseen hallituspuolueeseen verrattuna. Jos suunta pysyy ennallaan, työväenpuolue on saamassa suurimman vaalivoittonsa yli puoleen vuosisataan.

Blair vetosi äänestäjiin, jotteivat he tuudittautuisi valheelliseen turvallisuudentunteeseen ja antaisi konservatiiveille mahdollisuutta jatkaa hallitusvastuussa vielä viidennenkin perättäisen kauden. Edellisissä vaaleissa työväenpuolue johti pitkään kamppailua, mutta menetti etumatkansa vaalikampanjan viimeisellä viikolla. Nyt on Blairin mukaan keskityttävä siihen, ettei tilanne pääse toistumaan.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.