Tonin kävelylenkki luontopolulla keskeytyi karmealla tavalla: "Yhtäkkiä kivikossa rapsahti, ja minulla oli 40-senttinen terävä metallipiikki jalassa pystyssä" – epäilee teroitettua piikkiä tahallaan piilotetuksi

Kuvat ei herkille: Mikkeliläisen Toni Järvisen kävelylenkki keskeytyi, kun jalan lävisti 40 cm teroitettu metallipiikki 0:51
Varoitus! Video saattaa järkyttää herkimpiä katsojia.

Mikkeliläinen Toni Järvinen oli sunnuntai-iltapäivällä kävelyllä tutulla luontopolulla, mutta kävelyretki päättyi lopulta sairaalareissuun.

Järvinen oli lähdössä vaimonsa ja kaksikuisen vauvansa kanssa kauppaan, kun he päättivät poiketa lähellä sijaitsevan Urpolan luontokeskuksen kautta. He kävelivät kivisorapohjaisella kävelyreitillä, jolla he usein kulkevat lastensa kanssa.

– Yhtäkkiä kivikossa rapsahti, ja minulla oli 40-senttinen terävä metallipiikki jalassa pystyssä, Järvinen kertoo.

Metallipiikki oli piilotettu kivimurskan sekaan, ja teroitettu pää osoitti ylöspäin. Järvinen uskoo, että se oli piilotettu tarkoituksella.

Järvinen vietiin ambulanssilla Mikkelin keskussairaalaan päivystykseen, josta hän pääsi myöhemmin samana iltana kotiin.

– Jalassa on kudosvaurioita ja tunto on osittain kadonnut, sen verran tuhoa teki.

Siimaa lenkkireiteillä ja koirille jätettyjä myrkkypullia

Järvinen kertoo, että Mikkelin seudulla on aina satunnaisesti tehty "poikien kolttosia", kuten hän itse niitä kutsuu. Mutta Urpolan ja Kattilansillan asuinalueiden lähistöllä on tämän vuoden keväästä lähtien ollut tavallista enemmän ilkivaltaa.

– Siimaa ja narua on laitettu lenkkireiteille, ja koirille jätetty myrkkypullia sinne sun tänne, Järvinen kertoo.

Järvinen varoitti metallipiikistä Mikkelin puskaradio -nimisessä Facebook-ryhmässä, koska haluaa onnettomuutensa toimivan varoittavana esimerkkinä.

– Jos nuorison tekee mieli keppostella, sillä voi olla vähän vakavampiakin seurauksia.

Järvinen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille.

Mikkelin luontokeskuksen työntekijät olivat huomanneet Järvisen varoituksen sosiaalisessa mediassa, ja kertoivat lähtevänsä katsomaan kävelyreitille, ettei sinne ole piilotettu lisää metallipiikkejä.

Urpolan luontokeskuksen toiminnanohjaaja Tiina Haavus kertoi keskiviikkona MTV Uutisille, että luontokeskus sai kuulla asiasta sosiaalisesta mediasta, ja tarkasti alueen välittömästi. Maastosta ei löydetty lisää metallipiikkejä tai muuta poikkeavaa.

Haavus toivoo, että jatkossa ihmiset ovat suoraan yhteydessä luontokeskukseen, jos havaitsevat jotain poikkeavaa alueella. Viikonlopun välikohtausta käsitellään luontokeskuksessa tällä viikolla.

Järvinen joutuu käyttämään kävelykeppejä ainakin viikon, ja toipumisessa kestää 3–4 viikkoa. Isyysvapaalla parhaillaan oleva Järvinen harmittelee, että arki tulee olemaan haastavampaa tulevat viikot. 

– Kun kuitenkin viisi lasta on, niin kyllähän tämä klenkkaaminen vähän arkea haittaa. 

Jutun alussa olevalta videolta näet lisäkuvia Järvisen jalan lävistäneestä metallipiikistä sekä jalasta onnettomuuden jälkeen. 

Päivitetty 31.7. kello 10.30: Lisätty Urpolan luontokeskuksen kommentit asiaan.

Lue myös:

    Uusimmat