Lasten leikit päättyivät järkyttävällä tavalla Turussa: 8-vuotias poika putosi korkealta kalliolta – äiti ihmettelee, miksi lasten suosimaa aluetta ei ole aidattu

0:56

Turussa kahdeksanvuotias poika putosi kodin lähellä sijaitsevalta kalliolta kesken jousipyssyleikkien. Äiti ihmettelee, miksei kaupunki ole aidannut vaarallista lasten suosimaa paikkaa pyynnöistä huolimatta. Kaupungin edustaja lupaa, että paikalle rakennetaan aidat. 

Turussa Raunistulan asuinalueella sijaitsevat suuret kalliot, jotka ovat lasten mieleen. Alapuolelle on sijoitettu kaksi leikkipaikkaa, ja yläpuolella kohoavat kalliot. Kallioiden päällä pujottelevat polut ja takana aukeavat metsiköt ovat mainiot seikkailuleikeille ja -peleille.

Vaaralliset kalliot

Samanaikaisesti kalliot ovat hirvittävän vaaralliset. Sen sai huomata myös turkulainen 8-vuotias poika ja hänen äitinsä maanantai-iltana.

Poika oli ystävänsä kanssa ulkona leikkimässä tavalliseen tapaan kodin lähistöllä olevilla leikkipaikoilla. Poikia oli varoitettu, ettei kallioilla kannattaisi leikkiä, mutta varoituksista huolimatta he olivat kiivenneet ylös jatkamaan leikkejään. 

Jousipyssyleikin tiimellyksessä poika oli horjahtanut ja pudonnut alas. Paikalle myöhemmin tulleen ambulanssin ensihoitajat arvioivat pudotuksen olleen viidestä kahdeksaan metriin.

Ystävä juoksi kotiin kertomaan

Äiti lähti etsimään poikaa koirien kanssa, kun tätä ei kuulunut kotiin sovittuun aikaan. Poikaa ei näkynyt, joten äiti palasi kotiin hakemaan puhelimensa ja soitti pojan kaverin kotiin.

Ystävän äiti osasi kertoa tapahtuneesta, sillä ystävä oli juuri juossut kotiin kertomaan onnettomuudesta. Kun äiti pääsi itse paikalle, pojan luo oli juuri saapumassa sivullisen miehen hälyttämä ambulanssi.

Lopulta poika selvisi äidin mukaan yllättävänkin vähin ruhjein. Lopputulemana lapsella havaittiin pieni ruhje keuhkoissa sekä pintanaarmuja ja haavoja.

– Ihmettelen, miten hän on niin sulavasti tullut alas. Luulen, että hän on ensin liukunut kielekettä pitkin ja sitten pudonnut, äiti kertoo.

Ystäväkään ei tarkalleen nähnyt, miten putoaminen tapahtui.

Pelännyt jo pitkään

Äitiä harmittaa, että kodin lähellä on niin vaarallinen paikka.

– Sitä on pelännyt todella kauan, että siellä jotain tapahtuu. Siinä on ihana sellainen vehreä alue niiden leikkipaikkojen lähellä, ja he tykkäävät leikkiä seikkailuleikkejä, äiti kuvailee aluetta ja sitä, miten se vetää lapsia puoleensa.

Äidin mukaan kallioilla on joskus aiemmin ollut verkkoaitaa niin, ettei tippuminen ollut mahdollista.

– Mieheni kävi kallioilla viime talvena ja huomasi, että alue ei enää ole aidattu millään tavalla. Naapurit ovat asiasta ilmoittaneet, mielestäni useampaankin otteeseen, mutta en ole varma kenelle tarkalleen. Yritämme sitä parhaillaan selvittää, äiti sanoo ja kertoo olleensa yhteydessä Turun kaupungin työntekijöihin.

Nyt äiti toivoo, että paikalle saataisiin kunnolliset aidat.

– Ettei enempää sattuisi vastaavia onnettomuuksia. Totta kai vanhemmilla on oma vastuunsa, mutta silti tuollaisessa paikassa leikkipuiston läheisyydessä on paljon lapsia. Kaupungin pitäisi ottaa vastuuta siitä, ettei lähellä ole alueita, joilla voi tapahtua tällaista.

Kaupungin edustaja: "Aidat selvästikin tarvitsee laittaa"

Turun kaupungin ylläpitopäällikkö Mari Helin vakuuttaa, että paikan päälle ilmestyvät aidat mahdollisimman pian. Helin itse kuuli onnettomuudesta tiistaina, ja keskiviikkona työntekijöiden on tarkoitus kokoontua tarkemmin kartoittamaan tilannetta.

Helinin tietojen mukaan kaupungilta ei ole aiemmin pyydetty aitaa, mutta asiaa vielä selvitetään.

– Näyttää siltä, että aidat sinne selvästikin tarvitsee laittaa. Jo ihan kuvienkin perusteella olemme käynnistäneet prosessin. Mutta huomenna selviää enemmän. Kyseiselle paikalle täytyy varmasti heti mennä, Helin kertoo. 

Helinin mukaan kaupunki aikoo kartoittaa lähiaikoina muitakin vastaavia vaaranpaikkoja. Yksi sellainen saattaisi hänen mukaansa olla Kakolassa.

Tapahtuman jälkeen perhe teki poliisille tutkintapyynnön. Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että tutkintapyyntö aiheesta on vastaanotettu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja