Tuulenpuuska paiskasi rakennustyömaan verkkoaidan 12-vuotiaan tytön päälle – Juha-isä kertoo hurjasta tilanteesta, jossa sivullisten käytös ihmetyttää

Edes betonijalat eivät estäneet verkkoaitaa sinkoutumasta, kun kova tuulenpuuska nappasi siitä kiinni. 

Viime viikon lopulla tapahtuneessa onnettomuudessa oli kuitenkin onnea matkassa, sillä tytär selvisi kuhmuilla ja naarmuilla päässä, lonkassa ja sormissa. Ainekset olivat pahempaankin, ja siksi isä Juha Lyytikäinen kirjoitti aiheesta Kuopion puskaradio -Facebook-ryhmään.

– Kyseessä kuitenkin teini-ikäinen tyttö, joten pienempien kohdalla jälki olisi voinut olla jo paljon pahempaa. Siksi siis varoituksena lasten vanhemmille, Lyytikäinen kirjoittaa. 

Lyytikäisen 12-vuotias tytär oli kävelemässä kahden ystävänsä kanssa leikkipuistoa kohti Kuopion Lippumäellä. Yhtäkkiä kova tuulenpuuska otti kiinni viereistä rakennustyömaata ympäröineeseen metalliaitaan, joka paiskautui tyttöä päin. 

Kaverit toimivat neuvokkaasti

Lähistöllä kulki sivullinen, joka on lääkäri ammatiltaan. Hän huomasi tapahtumat ja saapui apuun samalla, kun ystävät soittivat hätänumeroon ja tytön isälle.

– Nuoreksi tytöksi hän osasi oivasti ensimmäisenä sanoa, että ei ole hengenhätää, mutta nyt on käynyt jotain, isä kertoo. 

Ambulanssi ehti paikalle ennen isää ja sisaruksia, ja ensihoitajien paikalla käynti riitti kuhmujen ja haavojen paikkaamiseen. Lyytikäinen ihmetteleekin, miten kova tuulenpuuskan on täytynyt olla, että verkkoaita on niin voimalla lähtenyt sijoiltaan.

– Aidassa oli betonijalat, eikä siinä ollu kiinni edes mainoskylttejä, joihin tuuli olisi voinut ottaa kiinni. Vähän omituista, miten tuuli sai sen tempaistua, Lyytikäinen pohtii puhelimen toisessa päässä.

Kiitoksia ja moitteita sivullisille

Jälkeenpäin isä soitti rakennustyömaan työnjohtajalle, joka oli tapauksesta yhtä hämmästynyt. 

– Siellä päässä oltiin ymmärtäväisiä ja pahoiteltiin tapahtunutta. Tuntui, että kyllä se rupeaa asialle jotakin tekemään, Lyytikäinen kiittelee. 

Samoin kiitokset häneltä ansaitsee avuksi tulleelle lääkärille sekä muille paikalle auttamaan saapuneille sivullisille sekä tyttären ystävälle. 

Sivullisina oli myös muutama nuori mies, jotka kuvasivat ambulanssissa istunutta tyttöä ja tilanteen etenemistä puhelimillaan. Heitä isä pyytää poistamaan kuvat ja videot puhelimistaan.

– Tuon ikäisille on kova pala, jos videoita laitetaan jonnekin, Lyytikäinen sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat