Tommi Mäkinen ruttasi formulan

Ralliautoilija Tommi Mäkisen konseptit sekosivat torstaina pahemman kerran, kun hän kiiti Barcelonan radalla Williams-tallin F1-auton ohjaimissa.

Mäkinen sekosi 280 kilometrin tuntivauhdissa vaihteissa tavalla, jota Jacques Villeneuven viimevuotinen mestaruusajokki ei ymmärtänyt. Williams aloitti villit piruetit ja päätyi parkkiin radan ulkopuolelle.

Rytäkästä vammoitta selvinnyt Mäkinen oli hässäkän jälkeen varsin nolo.
-Olen hirvittävän pettynyt, Mäkinen aloitti.
-Yritin vaihtaa viitosvaihteelta kuutoselle, mutta luulin olevani ralliautossani ja vaihde menikin pykälää alemmas. Sen jälkeen saatoin vain odottaa pyörimisen loppumista, keskiviikkona Katalonian MM-rallissa kolmanneksi ehtinyt Mäkinen kertoi.

Mäkisen onneksi Williamsin vaihteistossa todettiin vika, joka osaltaan aiheutti ulosajon. Kyseisessä vauhdissa vaihdelaatikon ei pitäisi sallia vaihtamista pienemmälle, vaikka kuljettaja niin käskisikin.

Kaiken kaikkiaan kokeilu oli Mäkisen mielestä antoisa kokemus.
-Olisi tietysti kiva päästä edes hieman kokeilemaan ennen kuin lähtee toimittajien eteen ajamaan, Mäkinen totesi ja lisäsi ettei edes harkitse lajin vaihtoa.

Villeneuven oli alun perin tarkoitus kokeilla vastavuoroisesti Mäkisen Mitsubishia, mutta formulakuljettajan aikataulu ei tällä kertaa antanut siihen mahdollisuutta.

Mäkinen ei kuitenkaan ollut ainoa maailmanmestari, jolle Williams osoittautui hankalaksi hallittavaksi. Ratamoottoripyöräilyn 500-kuutioisten viime vuosien hallitsija Michael Doohan rikkoi keskiviikkona Williamsista takaripustuksen, kun hän hän ajoi ulos oman kokeilurupeamansa avauskierroksella.

Doohan oli parhaalla kierroksellaan neljä sekuntia hitaampi kuin Mäkinen. Mäkinen jäi keskiviikkona näytöksen antaneesta Villeneuvesta 12 sekuntia.
(STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat