Mainos

Toivo kaivosmiesten pelastumisesta hiipuu Puolassa

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut hiilikaivoksessa sattuneessa metaaniräjähdyksessä. Viisitoista kaivosmiestä on edelleen loukussa. Pelastusmiesten mukaan kaivoksesta ei enää tänään ole kuulunut elonmerkkejä.

Pelastustoimet puolalaiskaivoksessa on jouduttu keskeyttämään veden tulvittua kaivostunneliin. Viisitoista kaivosmiestä on edelleen loukussa kaivoksessa sattuneen räjähdyksen jälkeen.

Eilen-iltana sattuneessa onnettomuudessa on kuollut ainakin kahdeksan kaivosmiestä.

Pelastustoimia on määrä jatkaa kun rikkoutunut vesipumppu saadaan korjattua. Toiveet eloonjääneiden löytämisestä ovat kuitenkin hiipuneet. Metaanikaasun räjähdys tukki kaivoksen ilmastointikanavat ja saattoi nostaa lämpötilan kilometrin syvyydessä olevassa kaivoksessa jopa tuhanteen celsiusasteeseen.

Pelastusmiesten mukaan kaivoksesta ei enää tänään ole kuulunut elonmerkkejä.

Turma sattui kivihiilikaivoksessa Sleesian alueella Ruda Slaskan kaupungissa. Kaivos on yksi Puolan vanhimmista. Kaivoksessa oli onnettomuuden sattuessa 26 kaivosmiestä.

Vanhanen ottaa osaa Puolan suruun

Pääministeri Matti Vanhanen on lähettänyt Suomen hallituksen surunvalittelut Puolan pääministerille Jaroslaw Kaczynskille kaivosonnettomuuden johdosta.

Vanhanen sanoo kirjeessään haluavansa ilmaista tukensa uhrien perheille ja kaivoksen työntekijöille sekä kaikille puolalaisille, joita valitettava onnettomuus on koskettanut.

-Haluaisin myös rohkaista pelastustyöntekijöitä, jotka kamppailevat pelastaakseen ne 15 jäljellä olevaa kaivostyöläistä, joiden kohtalo on vielä epäselvä. Heidän omaistensa pelontuntemuksia on varmasti vaikea kuvailla.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.