Mainos

Toimitusvaikeudet pudottivat Instrumentariumin tuloksen

Terveydenhoidon laitteita valmistavan Instrumentariumin tulos jäi tammi-maaliskuussa selvästi pienemmäksi kuin vuosi sitten vastaavalla kaudella. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli nyt vain hieman yli 15 miljoonaa markkaa, alle viidennes vertailukauden tuloksesta.

Konsernin mukaan tulospudotuksen syynä ovat Datex-Ohmedan tiettyjen tuotteiden toimitusvaikeudet, joiden takia yhtiön myynti on painottunut matalakatteisiin tuotteisiin. Osakekohtainen tulos putosi katsauskaudella 0,04 euroon vertailukauden 0,4 eurosta. Instrumentariumin liikevaihto kasvoi viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä viisi prosenttia ja oli nyt 193 miljoonaa euroa eli 1,1 miljardia markkaa.

Vaatimaton kasvu johtui lähinnä samoista toimitusvaikeuksista. Viime vuoden lopulla keskeytyneet anestesiakoneen toimitukset on nyt jälleen aloitettu, ja Datex-Ohmedan tilauskanta on selvästi korkeampi kuin vuosi sitten. Huolimatta alkuvuoden epätyydyttävästä kehityksestä koko vuoden tavoitteena on myynnin kasvattaminen ja kannattavuuden parantaminen viime vuodesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.