Mainos

Toimittajakommentti: Myös Johansson saa kritiikkiä EK:n sisällä

EK:n toimitusjohtajan erottamisen käsikirjoitus on käynyt nopeasti selväksi.

Työmarkkinoilla kokematon Mikko Pukkinen runttasi raamisopimuksen läpi, sai lopulta omiltaankin haukut ja joutui nyt tilille siitä.

Kaikki Etelärannan työnantajalinnakkeen yritysjohtajat eivät niele tätä tarinaa. Vallan kabineteista kuuluu myös kritiikkiä, mikä on EK:n puheenjohtajan Ole Johanssonin vastuu tästä sotkusta.

Johansson oli vielä vuosi sitten keskitetyn raamisopimuksen takuumies. Tänä syksynä EK:n jäsenliitot, erityisesti teknologiateollisuus ja pk-yrittäjät, ryhtyivät voimakkaasti arvostelemaan raamisopimuksen hintaa ja vielä erikseen sen kylkiäistä, kolmea koulutuspäivää. Ja tässä vaiheessa Johansson jätti kriitikoiden mielestä Pukkisen täysin yksin.

Pukkinen oli kuitenkin vain palkkarenki, Johansson käytti isännän ääntä. Johansson jättää paikkansa vuodenvaihteessa EK:n normaalin puheenjohtajakierron mukaisesti.

Mikä mies sitten on seuraava puheenjohtaja vuorineuvos Ilpo Kokkila.

Ainakin osa yritysjohtajista on huolissaan siitä, rakentaako SRV:n pääomistaja Etelärannasta Kokoomuksen sivukonttoria. Kokkila on erittäin vahva Kokoomuksen taustavaikuttaja ja vaalikampanjoiden rahoittaja.

Kaikki Etelärannassa eivät siis ilahtuneet tästä raamit kaulassa -näytelmästä. Heidän mielestään EK:n johdon olisi hyvä huomata, että ongelmia ei ole Kokoomuksen kanssa, vaan hallituksen vasemmistopuolueiden kanssa. Kannattaako siis uhrata kaikki energia käännyttääkseen niitä, jotka jo uskossa ovat.

Moni nimittäin pelkää työmarkkinoiden takatalvea. Kokkila ja Häkämies saavat pian huomata, että vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.