Tohtori lähetyksessä: Olin liian vanha yliopistoille

Studio55.fi-ohjelman lähetyksessä vieraillut pääkonsuli ja tohtori Gaius Gyllenbögel kertoo, millaista väitöskirjan tekeminen 80-vuotiaana oli.

80-vuotiaana tohtoriksi väitellyt pääkonsuli ja tohtori Gaius Gyllenbögel kertoo kohdanneensa väitöskirjaa tehdessään myös jonkin verran ikäsyrjintää.

– Työni alkoi ulkomailla ollessani, ja kun kävin sitä sitten Suomessa joissain määrätyissä yliopistoissa neuvottelemassa, kävisikö tämä väitöskirjaksi, niin minulle sanottiin, että aihe kyllä käy, mutta te olette niin vanha väittelijä jo. Te huononnatte tilastojamme, ja te nostatte kansainvälisessä vertailussa väittelijöiden keskiarvoa, Gyllenbögel muistelee.

– Tämä tuntui mielestäni hieman karulta argumentilta, ja omituiselta.

Indonesian kunniapääkonsulina Gyllenbögel sanoo tuntevansa Kaakkois-Aasian maiden kulttuureja, ja kertoo vanhempien ihmisten kunnioittamisen olevan siellä aivan toista luokkaa.

– Esimerkiksi Japanissa hallintoneuvoston jäseneksi ei pääse ennen kuin on täyttänyt 70 vuotta. Vasta silloin katsotaan, että on riittävästi kokemusta ja ymmärtämystä elämästä.

Gyllenbögel sanoo, että ihmisten tulisi aina toimia sen mukaan, mitä itse kokee jaksavansa.

– Jotkut ovat jo 60-vuotiaina loppuun palaneita, ja joiden kuiden paras työrupeama vasta alkaa.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä Gaius Gyllenbögel kertoi urastaan.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja