Togo suree jalkapallojoukkueensa ampumistragediaa

Togossa on alkanut virallinen kolmen päivän suruaika jalkapallomaajoukkueen perjantaisen ampumistragedian jälkeen. Joukkue palasi Angolasta Afrikan mestaruusturnauksesta kotimaahansa myöhään eilisiltana.

Togon joukkueen kimppuun hyökättiin Cabindassa, ja kaksi joukkueen jäsentä kuoli. Maalivahti Kodjovi Obilale on toipumassa eteläafrikkalaisen sairaalan teho-osastolla. Hänen tilaansa kuvattiin vakaaksi. Obilalelle tehtiin hätäleikkaus lauantaina.

Hyökkäyksessä kuoli joukkueen tiedottaja ja apuvalmentaja sekä bussin angolalainen autonkuljettaja. Autoja ammuttiin konetuliaseilla.

Togo luopui kisoista tapahtuman jälkeen. Pelaajat olisivat halunneet jäädä turnaukseen, mutta maan hallitus määräsi joukkueen kotiin.

Togon oli määrä pelata maanosan mestaruusturnauksessa avausottelunsa maanantaina Ghanaa vastaan. Afrikan jalkapalloliitto tiedotti jo ennen ottelua, että Togo hylätään mestaruusturnauksesta, jos joukkue ei saavu paikalle otteluun. Togo ei tullut, ja hylkäys virallistettiin.

- Joukkue on diskattu. Tämä lohko (B) pelataan kolmen joukkueen kesken, Yaouba Amoa Afrikan jalkapalloliitosta vahvisti.

Ghanaa ja ottelun erotuomareita oli kehotettu valmistautumaan peliin normaalisti.

(MTV3 - STT - AP - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat