Todellinen superihminen: Rankan elämän elänyt 102-vuotias selvisi koronasta jo toistamiseen

Terveen oloisella teinillä todettiin koronavirus kaksi kertaa – sairaalassa tehtiin löydös, joka oli viedä nuoren miehen hengen 1:55
Kaksi poisitiivista koronatestiä ja kaksi sairaalareissua. Katso nuoren Ikaikan uskomaton tarina videolta.

Yli satavuotias amerikkalaisnainen on selvinnyt koronavirustaudista kahdesti.

Vanhukset ovat koronaviruksen riskiryhmää, mutta 102-vuotias Angelina Friedman näyttää olevan mestari välttelemään kuolemaa.

Friedman syntyi espanjantaudin aikaan vuonna 1918 Italiasta New Yorkiin matkanneella laivalla ja selvisi, vaikka hänen äitinsä kuoli synnytyksessä. Myöhemmin elämässään nainen on sinnitellyt yli keskenmenon, syövän ja sisäisen verenvuodon.

Maaliskuussa Friedman sai koronatartunnan, mutta virus ei vanhusta nujertanut. Tuolloin hänen tyttärensä Joanne Merola sanoi, että hänen äidillään on ”superihmisen DNA”. Kuin luonnehdintaa tukeakseen Friedman on nyt selättänyt koronan toistamiseen, kertoo paikallinen WPIX-uutiskanava.

Toisen koronatartunnan oireina kuumetta ja kuivaa yskää

Friedmanin koronatartuntojen välissä oli puoli vuotta. Lokakuun lopussa tytär Merola sai soiton vanhaiskodista, josta hänelle kerrottiin, että hänen äitinsä oli testattu koronapositiiviseksi.

– Hänellä oli oireita, kuumetta ja kuivaa yskää. He ajattelivat, että se saattaisi olla myös influenssaa, Merola kertoo.

Angelina Friedman on ikäänsä nähden aktiivinen nainen, joka rakastaa käsitöitä. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Friedman sai lääkkeitä ja hänet eristettiin muista vanhainkodin asukkaista. Vajaa kuukautta myöhemmin otetut koronatestit osoittautuivat negatiivisiksi. Merola kutsuu äitiään ”voittamattomaksi” ihmiseksi, jolla on ”rautainen halu elää”.

– Hän ei ole vanhin covidista selvinnyt, mutta hän saattaa olla vanhin, joka selviää siitä kahdesti.

Vanhimpana koronasta toipuneena pidetään espanjalaista 113-vuotiasta Maria Branyasia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lähteet: WPIX, CNN

Lue myös:

    Uusimmat