Tipaton havahdutti Raakel Lignellin: Häpesin alkoholinkäyttöäni

Raakel Lignell muistelee kauhulla, miten hän hukutti surunsa ja murheensa alkoholiin.

MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailua tähdittävä Raakel Lignell vieraili viikonloppuna I Love me -messuilla Messukeskuksessa, Helsingissä. Kauneuteen, muotiin ja terveyteen keskittyvät messut laittoivat Lignellin miettimään, miten hyvin hän nykyään voi. Hurjasti viime vuosina laihtunut Lignell kuvailee havahtuneensa elämänmuutoksen aikana myös alkoholinkäyttöönsä. Konkreettiset erot Raakel huomasi oltuaan puolitoista vuotta tipattomalla.

– Sinä aikana sitten jouduin katsomaan itseäni peiliin sen suhteen, että mitkä ne olivatkaan ne minun tapani ja minun nuoruusvuosieni aika rajut juhlintatavat. Tietysti äitiyden myötä tavat olivat tasoittuneet: ei ollut aikaa eikä tarvettakaan notkua tuolla jossain baareissa, mutta sitten lasten kasvaessa se viinin lipittely oli päässyt aikamoiseen käyntiin. Vasta tipattomalla hoksasin, että miten paljon alkoholinkäyttö oli minuun vaikuttanut ja kuinka paljon se oli vienyt energiaani ja nakertanut itsetuntoani.

Raakel myöntää avoimesti hukuttaneensa murheensa alkoholiin.

– En juonut päivittäin tai edes joka viikko, mutta silloin kun minä join, niin minä helposti join liikaa ja pakenin niitä surujani, murheitani ja ahdistuksia ja elämättömiä tunteita sellaiseen viinipöhnään.

Alkoholinkäyttö aiheutti Raakelille ahdistusta ja pahaa oloa. Lopulta hän ei enää jaksanut taistelua morkkiksen ja jälkiolojen kanssa.

– Minulla oli niin hirveät kankkuset ja ahdistukset, että minua hävetti aina seuraavana päivänä. Näin mieheni katseesta, että no niin, nyt minä olen varmaan taas eilen juonut liikaa ja puhunut tyhmiä ja ajattelin, että: "pitikö sekin juttu kertoa?". Minä en enää jaksanut sitä ahdistusta, minkä minä siitä mukamas viattomasta viininlipittelystä sain.

Nykyään Raakel kuvailee käyttävänsä alkoholia silloin tällöin.

– Nyt kun mietin, että milloin olen viimeksi juonut, niin se on ollut varmaan joskus heinäkuussa, eli nykyään en juo hirveen usein. Minä en enää kaipaa sitä, sillä endorfiinista saan monta kertaa paremmat fiilikset.

Lue myös:

    Uusimmat