Tinder varoittaa koronaviruksesta, mutta pitääkö seksiä pelätä? Lääkäri vastaa

Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta 1:15
Katso videolta, miten peset kädet oikein ja suojaudut tartunnoilta.

Suosittu treffisovellus Tinder on ryhtynyt varoittamaan käyttäjiään uudesta koronaviruksesta, kertoo Business Insider. Vielä ei tiedetä, voiko virus tarttua suudelmien tai seksin välityksellä. Hyvä yleisneuvo on, ettei kipeänä kannata mennä treffeille.


Koronaviruspelko näkyy myös deittailumaailmassa – tai ainakin potentiaalisten treffikumppaneiden etsinnässä. Noin 50 miljoonan ihmisen aktiivisesti käyttämä Tinder jakaa sovelluksessa neuvoja, kuinka välttää koronatartunta. Silloin tällöin kuvia "swaippailessa" esiin ilmestyvät neuvot ovat jo monelle tutut: pese käsiäsi, käytä käsidesiä, vältä kasvoihin koskemista ja pidä ihmisiin etäisyyttä julkisissa kokoontumisissa.

– Hyvinvointisi on etusijallamme. Tinder on mahtava paikka tavata uusia ihmisiä. Samalla kun haluamme, että sinulla on hauskaa, koronavirukselta suojautuminen on entistä tärkeämpää, Tinder kirjoittaa viestissään.


Älä mene treffeille kipeänä


Tinderin varoitus saa pohtimaan, onko koronaviruksen levitessä järkevää käydä treffeillä tai harrastaa seksiä? 

Health-sivuston haastattelema yhdysvaltalainen infektiolääkri Kristin Englund kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan COVID-19-virus on läsnä hengitysteissä. Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa.

On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeistaa ihmisiä välttämään läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio. 

Pelko koronaviruksen leviämisestä kosketuksen välityksellä on saanut esimerkiksi poskisuudelmakulttuuristaan tunnetun Ranskan vaatimaan tavan lopettamista. Vaikka käy järkeen, että virusta kantavan suuteleminen poskelle saati sitten suulle, voisi aiheuttaa tartunnan, Englund painottaa, että tällä hetkellä asiasta ei ole vankkaa tietoa. Ei myöskään tiedetä, voiko koronavirustartunnan saada siemennesteen tai naisen intiimieritteiden välityksellä. 

Koronaviruspelkoisia Tinder-käyttäjiä voikin ohjeistaa jättää menemättä treffeille, jos on kipeä, ja välttämään läheistä fyysistä kosketusta nuhaisen oloisen treffikumppanin kanssa. Jos treffikumppanin huomaa pärskivän, voi ystävällisesti ehdottaa tapaamisen siirtämistä terveempään ajankohtaan.


Koronapelko on saanut huumorin kukkimaan


Kaikki eivät ole ottaneet turhan vakavasti sitä, miten koronavirus voi vaikuttaa seuran löytämiseen.


– Tinder suojelee minua enemmän koronavirukselta kuin se on suojannut minua huonoilta iskurepliikeiltä ja oudoilta tyypeiltä, Twitter-käyttäjä @lindzslaynaljailee.
 
Koronavirukselle on luotu Tinderissä myös lukuisia profiileja. Eräässä niistä ”Koronavirus” kertoo suunnittelevansa matkaa ympäri maailman ja rakastavansa ulkoilua, ruuhkaisia paikkoja ja ruokatoreja. 

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Kasvosuojat ja suojalasit ovat valtava turn-off. Swaippaa vasemmalle, jos olet lääkäri, feikkiprofiilissa lukee. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat