Vedätkö pikkarit jalkaan seksin jälkeen? Pukeutumisvirhe voi kostautua

0:25
Tiesitkö tätä klamydiasta? Voi aiheuttaa vaurion, jota ei voi korjata.

Alushousujen pukeminen petipuuhien jälkeen voi kostautua myöhemmin.

Pissalla käynti ja alapään vesipesu seksin jälkeen pienentävät infektioiden, kuten virtsatieinfektion, riskiä. Yhdynnän aikana bakteerit voivat nousta virtsaputkesta virtsarakkoon, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Leena Väisälä kertoi MTV Uutisille vuonna 2016. Mitä pidempään bakteerit pääsevät muhimaan virtsarakossa, sitä todennäköisemmin ne aiheuttavat tulehduksen.

On kuitenkin myös toinen seikka, joka olisi hyvä muistaa tehdä seksin jälkeen – tai pikemminkin olla tekemättä. Alusvaatteet nimittäin kannattaisi jättää sänkyleikkien jälkeen pukematta päälleen, jotta alapää saa hengittää.

Kuumat ja hikiset paikat luovat täydelliset olosuhteet bakteereille

Tiukkojen alusvaatteiden alla muhivat kuumat ja hikiset paikat luovat täydelliset olosuhteet bakteerien ja hiivojen kasvamiselle, kertoo WebMD-sivusto.

Seksikkäät stringit, pitsipöksyt tai sukkahousut kannattaa siis jättää suosiolla lattialle lojumaan seksin jälkeen. Jos tarkoitus on jatkaa vällyjen välissä touhuilua nukkumisella, kannattaa pysytellä seksin jälkeenkin alasti. Jos taas sängystä on noustava, kannattaa ylleen vetää puuvillaiset alushousut, jotka antavat alapään hengittää ja jotka imevät kosteutta.

Lähteet: WebMD, Times of India

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja