Äiti ja alkio liki samanikäisiä – 24 vuotta säilytyksessä olleesta alkiosta syntyi terve tyttövauva

Tämän vauvan saapuminen maailmaan vei huikeat 24 vuotta!

Lapsen saaminen ei ole itsestäänselvyys. Moni joutuu odottamaan perheenlisäystä vähintään vaaditut yhdeksän kuukautta, mutta tämän vauvan saapuminen maailmaan vei huikeat 24 vuotta!

Amerikkalainen Tina Gibson synnytti lapsen alkiosta, joka oli ollut säilytyksessä yli 24 vuotta, kertoo Local 21 news -sivusto.  Kyseessä oli pisimpään pakastettuna olleesta alkiosta seurannut onnistunut synnytys.

Vauvan nimeksi tuli Emma. Syntyessään hän painoi noin 2,9 kiloa ja oli hieman yli 50 senttiä pitkä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

National Embryo Donation Center -alkiokeskuksen mukaan Emma-vauvaan johtanut alkio säilöttiin kryoniikan avulla vuonna 1992. Emma siis "pantiin alulle" 1,5 vuotta oman äitinsä syntymän jälkeen!

– Tulen aina muistamaan, mitä Gibsonit sanoivat, kun näytin heille kuvat alkioista niiden siirtoaikaan: "nämä alkiot olisivat voineet olla parhaita ystäviäni", koska Tina itse oli vain 25-vuotias siirron aikaan, laboratoriota johtava Carol Sommerfelt muistaa.

Alkio siirrettiin Gibsonin kohtuun vuonna 2017.

– Emma on niin ihana pieni ihme. Mielestäni hän näyttää melko täydelliseltä siihen nähden, että hänet jäädytettiin monia vuosia sitten, isä Benjamin veisteli.

***

0:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja