Mainos

Tilastokeskus: Työllisten määrä lisääntyi 20 000:lla

Suomen työllisyysaste parani ja työssäkäyvien määrä lisääntyi viimeisen vuoden aikana. Työttömyysaste taas laski edelleen. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta on vertailtu työllisyys- ja työttömyysasteiden kehitystä viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun.

Työllisiä oli toukokuussa 20 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Luku on 0,4 prosenttia parempi kuin vuoden 2000 vastaavana ajankohtana. 15-64-vuotiaista suomalaisista töissä on kaksi kolmesta. Työttömien määrä väheni lähes uusien työpaikkojen määrän verran, 18 000:lla. Työttömiä oli toukokuussa 304 000 ja työttömyysaste oli 11,3 prosenttia. Vuodessa se aleni reilulla puolella prosentilla. Miesten työtilanne oli naisia parempi: miehistä oli työttömänä 10,8, naisista 11,7 prosenttia.

Uusien työpaikkojen määrä kasvussa


Uusien työpaikkojen määrä on niin ikään nousussa. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin toukokuussa 38 000 uutta avointa työpaikkaa. Se on tuhat enemmän kuin vuosi sitten. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä lisääntyi enemmän kuin määräaikaisten työsuhteissa olevien.

Kokopäivätöissä kävi viime kuussa 24 000 henkeä enemmän kuin viime vuonna, kun taas määrä- ja osa-aikaisiin työsuhteisiin otettiin 13 000 uutta henkilöä. Eniten työtilanne parani sosiaalipalveluissa ja liike-elämän palveluissa, kun taas rakentamisessa ja teollisuudessa työllisyys aleni. Suurin osa uusista työpaikoista syntyi Etelä-Suomen lääniin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.