Tietty punaviini ehkäisi tutkimuksessa ikääntymisen merkkejä – asiassa vain pari muttaa

Halpa vs. kallis: Onko 8 euron punaviini oikeasti yhtä hyvää kuin 30 euron punaviini? 5:43
KATSO MYÖS: Halpa vs. kallis tutkii, onko 8 euron punaviini oikeasti yhtä hyvää kuin 30 euron punaviini!

Tietynlainen punaviini voi vähentää ikääntymisen merkkejä naisissa, kertoo tutkimus. Hiprakassa tätä tutkimusta varten ei kuitenkaan oltu.

Tietyntyyppinen punaviini saattaa ehkäistä ikääntymisen merkkejä iholla. Floridan yliopiston tutkijat esittelivät tutkimustulostaan Nutrition 2023 -konferenssissa, kertoo New York Post.

Joivat päivässä kaksi lasia alkoholitonta muscadine-viiniä

Tutkijoiden mukaan iho oli elastisempi ja säilytti kosteuden paremmin niillä naisilla, jotka joivat kaksi lasia alkoholitonta muscadine-viiniä päivittäin.

Muscadine-viiniin käytettäviä tummia, pyöreitä rypäleitä kasvaa Yhdysvalloissa. 

Tutkimukseen osallistui 17 naista, jotka joivat joko alkoholitonta viiniä tai plaseboa, joka näytti ja maistui samalta. Naiset olivat 40–67-vuotiaita. 

Juomaa juotiin 300 millilitraa päivittäin kuuden viikon ajan, minkä jälkeen pidettiin kolmen viikon tauko. Tämän jälkeen ryhmät vaihtoivat juomia päikseen.

Viini paransi "huomattavasti" elastisuutta

Tutkijoiden mukaan alkoholiton viini paransi "huomattavasti" ihon elastisuutta. Tämän lisäksi iho pidätti kosteutta paremmin. Ryppyihin juoma ei havaittavasti vaikuttanut.

Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu; se ainoastaan esiteltiin konferenssissa. Osanottajia oli vähän, minkä vuoksi lisätutkimuksia aiheesta tarvittaisiin vielä.

Lisähankaluuden tuloksiin tuo viinin alkoholittomuus. Tutkijoiden mukaan alkoholillinen viini voi tuottaa täysin erilaisia tuloksia.

– Käytimme alkoholitonta viiniä, koska olimme kiinnostuneita viinin bioaktiivisista yhdisteistä, erityisesti polyfenoleista, ja niiden vaikutuksesta ihon terveyteen, tutkimusta tehnyt Lindsey Christman kuvaa tiedotteessa.

Plasebo-juomassa ei ollut polyfenoleja.

– Alkoholi toisi tutkimukseen yhden lisämuuttujan, joka voi muuttaa tuloksia. Alkoholin poistaminen voi lisäksi muuttaa [viinin] kemikaalista koostumusta.

Katso myös: Miten toimia tilanteessa, jossa tarjoilija kaataa viiniä maistettavaksi?

Miten toimia tilanteessa, jossa tarjoilija kaataa viiniä maistettavaksi? 1:19
Viinitollo Maija Männistö kertoo, miten toimia monia kuumottavassa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat