Paras roseeviini on 13 euron löytö Alkosta – Vuoden roseeviini 2023 -kilpailun voittajat julki

Viinilehti vuoden roseeviini 2023
Viinilehti kertoi Vuoden roseeviini 2023 -kilpailun tulokset. Shutterstock/Viinilehti

Viinilehden parhaat roseeviinit on jälleen valittu. Kurkkaa Vuoden roseeviini 2023 -kilpailun kärkikolmikko.

Viinilehti on perinteiseen tapaansa ehtinyt kevään aikana kruunata jo vuoden 2023 parhaan kuohuviinin sekä samppanjan. Nyt lehti kertoo roseeviinien kärkikolmikon.

Vuoden roseeviiniä 2023 valittaessa lehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelivat sokkona lähes sata Alkon vakio- ja tilausvalikoiman roseeviiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella loppukilpailuun valittiin 24 viiniä.

Viinilehden Vuoden roseeviini 2023 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2022, Villa Wolf Qualitätswein Pfalz, Saksa, 12,98 €

HOPEAA: Casal Garcia Rose Aveleda, DOC Vinho Verde, Portugali, 9,98 €

PRONSSIA: Ruppertsberger Imperial Rosé 2020, Ruppertsberger Weinkeller, Pfalz, Saksa, 9,98€

Kilpailuviineissä runsaasti erilaisia tyylisuuntia

Berglund ja Rinta-Huumo kertovat tiedotteensa ilahtuneensa siitä, miten kilpailuviinit edustivat tänä vuonna laajasti erilaisia tyylisuuntia. Vahvasti esillä olivat muun muassa "lämminhenkisen mausteiset provencelaiset ja modernit, raikkaan hedelmäiset roseet". 

– Niiden rinnalle nousi valkoviinejä muistuttavia tyylejä, kuten sauvignon blancin ja rieslingin pohjalle syntyneet genret. Ne leventävät Alkon valikoimaa, vaikka kaikki eivät niitä roseeviineiksi mielläkään, asiantuntijakaksikko kommentoi ja jatkaa vielä:

– Kun kärkikolmikko paljastui, oli jännittävää huomata, että niin voittaja kuin pronssimitalisti tulevat Saksan Pfalzista.

Paras roseeviini irtoaa 13 eurolla Alkosta

Viinilehden mukaan vuoden roseeviini 2023, Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2022, on erittäin herkullinen ja poikkeuksellisen tasapainoinen pinot noir Saksan Pfalzista. Asiantuntijat suosittelevat sitä yleisviiniksi kesäisiin noutopöytiin vaalean lihan, punalihaisen kalan ja salaattien seuraan.

– Lähes kuivasta mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi punaisen omenan vivahteita ja hentoa yrttisyyttä. Kypsän marjainen hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Suutuntumaa pyöristävästä makeudesta huolimatta viini on eloisa ja tasapainoinen, asiantuntijat kuvailevat.

Viinillä on myös hyvä hinta-laatusuhde, sillä pullon saa Alkosta 12,98 euron hintaan.

Hopeamitalisti Casal Garcia Rose Aveleda on sen sijaan hersyvän marjainen ja pirskahteleva portugalilainen. Pronssisijan nappasi saksalainen Ruppertsberger Imperial Rosé 2020 -viini, jossa on tyylikkäitä marjaisia vivahteita.

Kaikki kilpailuun osallistuneet roseeviinit, niiden arviot sekä viineille tehdyt ruokasuositukset löytyvät Viinilehden nettisivulta.

Katso myös video: Halpa vs. kallis: Kolmen punaviinin sokkomakutesti 

Sokkomakutestissä pääsiäisen punaviinit – testin hintavin Chianti jakoi raadin kahtia 7:49
Halpa vs. kallis -sarjassa maisteltiin chianti-punaviinejä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.