Mainos

Tiesitkö: Tekstaillessasi olet rehellisempi kuin yleensä

Jos haluat saada rehellisen vastauksen kysymykseesi, lähetä tekstiviesti.

Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan tekstaileminen tekee ihmisestä rehellisemmän. Viestissä ihminen on avoimempi ja tarkempi kuin kasvokkain puhuessaan, kertoo huffingtonpost.com.

Tutkimukseen osallistui 600 iPhonen käyttäjää, joilta tutkijat kyselivät asioita. Tutkijat vertailivat, antoiko koehenkilö tarkemman tai rehellisemmän vastauksen keskustellessaan vai tekstaillessaan.

Tekstarilla sai rehellisempiä vastauksia muun muassa kysymyksiin "montako kertaa harrastat liikuntaa viikossa" ja "kuinka monena päivänä viimeisen kuukauden aikana nautit viisi drinkkiä tai enemmän".

Tutkijat havaitsivat myös, että tekstaillessaan ihminen antaa myös tarkempia vastauksia. Tarkempia vastauksia tutkijat saivat tekstiviestitse muun muassa tiedusteluun siitä, montako musiikkikappaletta vastaajalla on tallennettuna iPhoneensa.

Tutkimusta tehnyt kognitiivinen psykologi FredConradin mukaan kyselystä saadut tulokset ovat yllättäviä. Conradin mukaan yleinen uskomus on, etteivät ihmiset jaa tekstiviesteissään henkilökohtaisia tietoja, koska näin niistä jää pysyvä tallenne, jonka kuka vain voisi nähdä.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.