Tiesitkö? Prinssi Charles on yksi Ison-Britannian menestyneimmistä maalareista

3:38
Prinsi Charles täytti 70 vuotta vuonna 2018

Prinssi Charles on maalannut lähes 50 vuoden ajan. 

Kuningatar Elisabetin vanhin poika, 71-vuotias prinssi Charles kävi nuorena muun muassa ankarasta opetuksestaan tunnettua Gordonstounin sisäoppilaitosta Skotlannissa, kertoo Insider. Kouluaikanaan 1970-luvulla Charles aloitti maalausharrastukseen inspiroiduttuaan kuvaamataidon opettajansa Robert Waddellin opetuksesta. 

Charles maalaa edelleen aktiivisesti. Prinssi maalaa ainoastaan vesiväreillä ja ensimmäistä kertaa Charlesin maalauksia esiteltiin näyttelyssä Windsorin linnassa vuonna 1977. Näiden töiden lisäksi esillä oli kuningatar Victorian maalaustöitä, joka itsekin oli aikoinaan ahkera vesivärien käyttäjä. Lisäksi näyttelyssä nähtiin Charlesin isän prinssi Philipin töitä, joka on niin ikään kunnostautunut kuvataiteilijana. 

Ensimmäisen näyttelynsä jälkeen Charles jatkoi maalaamista ja hänen työnsä keräsivät suosiota niin Isossa-Britanniassa kuin ulkomaillakin. Vaikka Charles itse puhuu omista maalaustaidoistaan kovin vaatimattomaan sävyyn, summat, joita hän on töillään tienannut, eivät sen sijaan ole millään tavalla vaatimattomia.

Arvioiden mukaan Charles on tienannut töillään vuosien 1977-2016 välillä noin 2,2 miljoonaa euroa, mikä tekee Charlesista yhden Ison-Britannian menestyneimmistä, yhä elossa olevista taitelijoista. 

Charles on lahjoittanut kaikki maalaustöistään saamansa tulot omalle hyväntekeväisyysjärjestölleen. Prinssin mieliaiheita maalauksen suhteen ovat maisemat, erityisesti vuoristot, purot sekä kuningatar Elisabetin skotlantilaista Balmoralin linnaa ympäröivät alueet. Charlesin töitä on nähty muun muassa brittiläisissä postimerkeissäkin. 

Prinssi Charlesin töitä pääset näkemään tästä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja