Tiesitkö näitä yllättäviä faktoja Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvasta?

Perjantain AVA Elokuvana nähdään kulttielokuva Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Elokuvan kulissit kätkevät yllättäviä faktoja, jotka vain harvat tietävät. Yllätä itsesi triviatiedolla!

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvaa tähdittävät muun muassa Johnny Depp ja Benicio Del Toro. AVA kokosi yhteen faktoja, joita harva tästä tunnetusta Terry Gilliamin ohjaamasta kulttielokuvasta tietää!

1. Elokuvan hahmo Dr. Gonzo on ollut olemassa myös tosielämässä: idea roolihahmoon on peräisin kuuluisasta amerikkalaisesta poliitikosta Oscar Zeta Acostasta, joka katosi mystisesti vuonna 1974.

2. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa perustuu Hunter S. Thompsonin kirjaan ja kirjailija oli aktiivisesti mukana elokuvaprojektissa. Kuvausten aikana Thompson ystävystyikin yllättäen pääosaa näytelleen Johnny Deppin kanssa.

3. Kirjailijalla oli myös sanansa sanottavana elokuvan kuvausten edetessä: Thompsonin on kerrottu sanoneen, että jos hän olisi koskaan nähnyt kenenkään näyttelevän sillä lailla kuin Depp elokuvassa näyttelee, olisi hän lyönyt tätä näyttelijää välittömästi tuolilla.

4. Näyttelijät vaativat usein kuukausia valmistautuakseen roolejaan varten, eikä Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa ollut Deppin kohdalla tästä poikkeus. Depp ajeli viikonloppuisin elokuvassa näkyvällä Thompsonin omalla punaisella Chevroletilla harjoitellakseen ajamista elokuvaa varten. Tuolloin Thompson lainasi itse Deppin autoa.

5. Thompson ajeli itse Deppin hiukset lyhyiksi elokuvaa varten. Kun miehet olivat leikkaamassa Deppin hiuksia, kieltäytyi hän katsomasta lopputulosta peilistä.

6. Elokuvassa nähdään Bazookon sirkus, jonka edustalla komeilee valtava gorilla-patsas. Nykyään tuo sama patsas on Deppin kodin etupihalla.

7. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvan trailerissa Benicio Del Toron oli tarkoitus esittää, että hän ampuu autossa laukauksen. Trailerin kuvauksissa kävi vahinko ja ase laukesi oikeasti.

8. Elokuvan kohtaus, jossa Depp soittaa asianajajalleen, on kuvattu tosiasiassa osin täysin vastakkaisessa järjestyksessä: koska filmi pyörii väärinpäin, taustalla näkyvän savun voi huomata palaavan kohti tulta sen sijaan, että savu kaikkoaisi tulesta.

9. Benicio Del Toro lihotti itseään Dr. Gonzon roolia varten liki 20 kiloa. Näyttelijä on kertonut onnistuneensa tavoitteessaan syömällä joka päivä donitseja.

10. Thompson näyttelee itsekin pienen roolin Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvassa.

AVA Elokuva Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa nähdään perjantaina 2.8. klo 21.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Getty Images

Lähteet: Wikipedia,imdb

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja