Monet naiset eivät koe koskaan ejakulaatiota – näin voit opetella

Miehen ejakulaatio on tuttu juttu, mutta vain osa naisista pystyy kokemaan ejakulaation.

Naisen ejakulaatio on jopa hieman mystinenkin ilmiö, sillä suuri osa naisista ei ole sitä koskaan kokenut. Ilmiö puhuttaa paljon esimerkiksi keskustelupalstoilla. Ne, jotka eivät sitä ole kokeneet, kyselevät kikkoja sen toteuttamiseksi. Mutta onko niitä?

Kaikki eivät halua edes kokea lakanat kastelevaa ejakulaatiota, mutta jos ilmiö kiinnostaa, Women's Health -sivuston haastatteleman seksiterapeutti Kat Van Kirkin mukaan ejakulaation opettelu on mahdollista. Harjoittelusta ja yrittämisestä huolimatta kaikki eivät tosin siltikään tule ejakulaatiota ikinä kokemaan. Mutta jos et kokeile, et voi tietää?

Opettelussa on psykologi Antonia Hallin mukaan kyse kärsivällisyydestä oman itsensä ja vartalonsa kanssa.  Ejakulaatio vaatii rentoutumista, mutta orgasmin kourissa naisilla on kuitenkin tapana sen sijaan pingottaa itsensä kireämmäksi. Lisäksi hetkeä ennen orgasmia monelle naiselle tulee pissahädän kaltainen tunne, joten ajatus täydellisestä rentoutumisesta ei tunnu houkuttelevalta. Ennen seksipuuhien aloittamista kannattaakin käydä tyhjentämässä rakko oman mielenrauhan turvaamiseksi.

MISTÄ ON KYSE? Naisen ejakulaatio on miehen ejakulaatiota vastaava ilmiö, jossa naiselta purkautuu – yleensä orgasmin aikana – Skenen rauhasten tuottamaa eritettä. Erään pienehkön ranskalaistutkimuksen mukaan erite sisältäisi osittain myös virtsaa.

Nimenomaan tuo pissahädän kaltainen tunne on kuitenkin usein merkki siitä, että ejakulaatio on tuloillaan. Kun g-pisteen takana olevat Skenen rauhaset turpoavat ja täyttyvät nesteestä, ne saattavat painaa virtsarakkoa, ja tuottaa virtsahädän tunnetta, Hall selittää.

Van Kirkin mukaan itse ejakulaatiot tuottavat nestettä puolikkaasta teelusikalliseen jopa useisiin ruokalusikallisiin.

Mitä tehdä?

Ensin, sinulla täytyy olla hyvä olla; rentoutunut ja kiihottunut olo.  Hall kehottaa keskittymään ensin klitoriksen stimulointiin, sillä se saa veren virtaamaan alueelle ja herättelee g-pistettäkin. Kun olet kiihottunut, aseta keskisormi ja nimetön muutamia senttejä emättimen sisään ja hiero g-pistettäsi. G-piste tuntuu pieneltä, uurteiselta alueelta emättimen etuseinämässä 

G-pisteen takana sijaitsevia Skenen rauhasia kutsutaan usein naisten vastineeksi miehen eturauhaselle. Aivan kuten eturauhanen tuottaa siemennestettä, Skenen rauhaset tuottavat naiselta ejakulaation aikana purkautuvan nesteen. Hall sanoo, että onnistumisen kannalta on tärkeää painaa g-pistettä, jotta Skenen rauhaset turpoavat, ja neste pääsee purkautumaan. Hiero kämmenellä samalla klitorista saadaksesi tuplastimulaatiota.

Kokeile ja yritä, ota halutessasi myös seksivälineet mukaan. Jos et heti onnistu, jatka mukavia harjoituksia! Jos et saa ejakulaatiota, älä huoli. Seksi on mukavaa muutoinkin!

***

1:30

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja