Tiesitkö? Näin saat perunat keitettyä nopeammin

Jos haluat nopeuttaa ruoan keittämisprosessia, sinun täytyy olla tarkkana keitettävän veden määrän kanssa.

Ruokien keittäminen on taitolaji ja vääränlainen tekniikka viekin keittiössä helposti turhaa aikaa. Jos haluat keittää ruokasi nopeammin, seuraa näitä viittä askelta:

1. Ota pieni tai keskikokoinen, laakea pannu tai kattila. Laita hellalevy lämpenemään maksimiteholle.

2. Kaada kattilan/pannun pohjalle hieman vettä, niin että pohja peittyy kunnolla.

3. Odota, että vesi alkaa kiehua. Mitä vähemmän vettä pannussa on, sitä nopeammin se kiehuu.

4. Lisää kiehuvaan veteen haluamasi ruoka. Veden kiehuminen lakkaa hetkeksi, mutta koska vettä on niin vähän, jatkuu kiehuminen tuota pikaa. Kun vesi alkaa höyryämään eli haihtumaan, lisää pannuun lisää vettä. Ruokien ei tarvitse edes kunnolla peittyä.

5. Pysyttele pannun lähettyvillä ja lisää vettä säännöllisesti aiemmin lisätyn veden haihtuessa. Tämän tekniikan avulla keittämisprosessi nopeutuu huomattavasti, sillä mitä enemmän vettä kattilassa on, sitä kauemmin joudut odottamaan ruokasi kypsymistä.

Nopeuta kypsymisprosessia mikrossa

Jos valmistat vain pienen määrän perunoita, voit myös kypsentää ne mikrossa. Kuorelliset perunat kannattaa pestä ja pistellä niihin haarukalla tai veitsen kärjellä hieman reikiä. Laita tämän jälkeen perunat mikron kestävään laakeaan astiaan, peitä ne kuvulla ja kypsennä täydellä teholla. Noin 3-5 keskikokoista perunaa kypsyy mikrossa 4-6 minuutissa. Isommat perunat voivat tarvita tuplasti enemmän aikaa kypsymiseen.

Lähde: Quick Dish

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja