Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Näin saat perunat keitettyä nopeammin

Julkaistu 05.06.2013 12:12

Jos haluat nopeuttaa ruoan keittämisprosessia, sinun täytyy olla tarkkana keitettävän veden määrän kanssa.

Ruokien keittäminen on taitolaji ja vääränlainen tekniikka viekin keittiössä helposti turhaa aikaa. Jos haluat keittää ruokasi nopeammin, seuraa näitä viittä askelta:

1. Ota pieni tai keskikokoinen, laakea pannu tai kattila. Laita hellalevy lämpenemään maksimiteholle.

2. Kaada kattilan/pannun pohjalle hieman vettä, niin että pohja peittyy kunnolla.

3. Odota, että vesi alkaa kiehua. Mitä vähemmän vettä pannussa on, sitä nopeammin se kiehuu.

4. Lisää kiehuvaan veteen haluamasi ruoka. Veden kiehuminen lakkaa hetkeksi, mutta koska vettä on niin vähän, jatkuu kiehuminen tuota pikaa. Kun vesi alkaa höyryämään eli haihtumaan, lisää pannuun lisää vettä. Ruokien ei tarvitse edes kunnolla peittyä.

5. Pysyttele pannun lähettyvillä ja lisää vettä säännöllisesti aiemmin lisätyn veden haihtuessa. Tämän tekniikan avulla keittämisprosessi nopeutuu huomattavasti, sillä mitä enemmän vettä kattilassa on, sitä kauemmin joudut odottamaan ruokasi kypsymistä.

Nopeuta kypsymisprosessia mikrossa

Jos valmistat vain pienen määrän perunoita, voit myös kypsentää ne mikrossa. Kuorelliset perunat kannattaa pestä ja pistellä niihin haarukalla tai veitsen kärjellä hieman reikiä. Laita tämän jälkeen perunat mikron kestävään laakeaan astiaan, peitä ne kuvulla ja kypsennä täydellä teholla. Noin 3-5 keskikokoista perunaa kypsyy mikrossa 4-6 minuutissa. Isommat perunat voivat tarvita tuplasti enemmän aikaa kypsymiseen.

Lähde: Quick Dish

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin kattilalle kannattaa tehdä, jos haluat täydellisiä kananmunia: "Paras tapa tehdä keitettyjä munia"Moni tekee yhden kriittisen virheen laittaessaan kananmunat kiehumaan kattilaan – ethän tee näin?Ethän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kertaEi enää liisteriä! Vältä tyypillisimmät virheet ja tee perunamuusista joka kerta täydellistäEi enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa Uudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:24
    Koirat

    Monien rakastama somekoira Seppo on kuollut

  • 08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 06:34
    Ystävyys

    Ei haittaa, jos työkaverin kanssa ei synkkaa, uskoo valmentaja Anna: "Miksi kaikista pitäisi tykätä?"

  • Eilen19:15
    Migreeni

    "Hyvin tyypillinen migreenikohtaus" voi alkaa tavalla, joka tulkitaan helposti väärin

  • Eilen18:22
    Liha

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää