Tiedätkö, mikä on arachibutyrofobia? Lue hämmästyttävät ruokafaktat

Maistuisiko lehmänkielen makuinen jäätelö? Lue hassut ja yököttävät ruokafaktat!

Tiedätkö, mistä punainen väriaine valmistetaan? Entä mitä pelkää arachibutyrofobiasta kärsivä henkilö? Lue oudot faktat ruokamaailmasta!

1. Tokiolaisessa Namja Townin huvipuistossa on jäätelökioski, jossa on myynnissä muun muassa raa'an hevosenlihan, lehmänkielen ja mustekalan makuisia jäätelöitä.

2. Teepussit syntyivät vahingossa, sillä ne oli alunperin tarkoitettu vain näytteiksi.

3. Hauste eli castoreum on erite, jota saadaan majavien anaalirauhasista, mutta sitä käytetään vanilja-aromina muun muassa makeisissa ja leivonnaisessa.

4. Punaista väriainetta E 120 eli karmiinia käytetään elintarviketeollisuudessa esimerkiksi makeisissa ja juomissa. Tiesitkö, että sitä kuitenkin valmistetaan ötököistä – tarkemmin sanottuna naaraspuolisista kokenillikirvoista.

5. Casu marzu -juusto on perinteinen, sardinialainen lampaanmaidosta valmistettu juusto, joka sisältää eläviä juustokärpäsen toukkia. Tämä juusto voi olla ymmärrettävistä syistä ihmisen terveydelle vaarallinen.

6. Väärin valmistettu pallokala voi tappaa, koska se sisältää myrkkyä, joka on 1 200 kertaa tappavampaa kuin syanidi.

7. Kookosvettä voi käyttää veriplasman korvikkeena, sillä sen molekyylirakenne vastaa veriplasmaa.

8. Ympäri maailman herkkuna nautittava maiti on itse asiassa koiraskalojen siemennestettä. Näin ilmaistuna se ei ehkä kuulostaa enää kovin houkuttelevalta!

9. Arachibutyrofobia on pelko siitä, että maapähkinävoi tarttuu kitalakeen.

10. Suurina annoksina nautittuna muskottipähkinä toimii hallusinogeeninä.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat