Tiarariita puhuttaa vielä kolme vuotta Harryn ja Meghanin häiden jälkeenkin – uusi paljastus: Kuningatar Elisabet ojensi prinssiä tylysti

1:19
Harry ja Meghan sanoivat "tahdon" satumaisissa puitteissa 19. toukokuuta vuonna 2018

Kuningatar Elisabetin kerrotaan ojentaneen prinssi Harrya tylysti, kun tämä suuttui isoäitinsä päätöksestä olla antamatta herttuatar Meghanille kolme vuotta sitten tämän haluamaa häätiaraa.

Herttuatar Meghan liittyi Britannian kuninkaalliseen perheeseen kolme vuotta sitten, kun hänen ja prinssi Harryn satumaisia häitä tanssittiin Windsorissa. Vaikka Sussexin herttuapari on ollut naimisissa jo kolme vuotta, puhuttaa etenkin yksi häiden alla tapahtunut asia edelleen. 

Kyseessä on tietysti kiista häätiarasta, joka on ollut säännöllisesti otsikoissa häiden jälkeen. Kyse on siitä, ettei kuningatar Elisabet suostunut antamaan Meghanille kokoelmastaan lainaksi juuri sitä smaragdein koristeltua tiaraa, jota tämä olisi tahtonut hääpäivänään käyttää. Harryn kerrotaan suuttuneen tästä verisesti. 

Brittilehti Mirror uutisoi nyt, että kuningatar Elisabet olisi joutunut ojentamaan kovin sanoin tästä suuttunutta lapsenlastaan. 

– Oli erittäin kiivas keskustelu, joka päätyi siihen, että kuningatar puhui Harryn kanssa. Hän sanoi, että "Meghan ei voi saada kaikkea mitä haluaa. Hän saa sen tiaran, jonka minä annan hänelle", kuninkaallinen lähde kertoi jo aiemmin brittilehdistölle.

Mirror kertoo nyt kuningattaren sättineen Harrya siitä, että tämä oli käyttänyt loukkaavaa kieltä, kun asiasta oli käyty keskustelua kuningatar Elisabetin ja tämän pitkäaikaisen stylistin ja neuvonantajan Angela Kellyn kanssa.

– Kuningatar näytti hänelle kaapin paikan, koska hän oli ollut niin tyly, lehdelle kerrotaan.

Angela Kelly on ollut kuningatar Elisabetin palveluksessa vuodesta 2002 lähtien ja on nykyisin päävastuussa kuningattaren pukemisesta. Hänen on kerrottu olevan kuningattarelle jopa kuin sisar ja tukeneen kuningatarta tämän päätöksessä olla antamatta Meghanille tämän haluamaa tiaraa.

Kuninkaalliskirjailija ja historioitsija Robert Laceyn teoksessa Battle of Brothers kerrottiin viime vuonna, että kuningattarella olisi ollut selvä syy päätökselleen, eikä asialla ollut mitään tekemistä sen kanssa, että tämä olisi tahtonut olla kenkku Meghanille.

Kirja kertoo tiaran päätyneen brittihoviin Venäjän vallankumouksen jälkimainingeissa todennäköisesti hämäriä polkuja pitkin hintaan, josta ei ole virallista tietoa. Tiaraa esitellään siksi hyvin harvoin julkisesti, eikä kuningatar Elisabet ei halunnut, että Meghan olisi joutunut siksi kohun keskelle hääpäivänään. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja