Kirjailija paljastaa: tästä syystä kuningatar Elisabet ei halunnut Meghanin käyttävän häissään kohuttua tiaraa – taustalla hämärä tapa, jolla arvoesine päätyi brittihoviin

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Uutuuskirjassa kerrotaan syy sille, miksi kuningatar Elisabet ei halunnut Meghanin käyttävän häissään Venäjältä peräisin olevaa smaragditiaraa.

Herttuatar Meghan liittyi kuninkaalliseen perheeseen toukokuussa 2018 mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa hulppeissa kuninkaallisissa häissä, jotka puhuttavat edelleen, yli kaksi vuotta myöhemmin. Yksi häiden suhteen erityisesti puhuttaneista asioista on ollut kiista Meghanin häätiarasta. Kohussa on kyse siitä, että Meghan olisi halunnut käyttää häissään eri tiaraa, kuin mikä hänellä nähtiin toukokuussa 2018. Harryn isoäiti kuningatar Elisabet kuitenkin kielsi Meghanilta tämän tiaran käytön. 

Hiljattain ilmestyneessä kuninkaalliskirjailija ja historioitsija Robert Laceyn teoksessa Battle of Brothers on keskitytty erityisesti prinssi Harryn ja hänen isoveljensä prinssi Williamin viilentyneisiin väleihin, mutta kirjassa on myös annettu uutta näkökulmaa pitkään puhuttaneeseen "tiaragateen". 

Kirjan mukaan Elisabetilla oli oikea syy sille, miksi hän kielsi Meghania käyttämästä kyseistä tiaraa häissään. Kyseisen smaragditiaran kerrotaan olevan peräisin Venäjältä – ja siihen liittyy skandaali. Tiaran kerrotaan päätyneen brittihoviin Venäjän vallankumouksen jälkimainingeissa todennäköisesti hämäriä polkuja pitkin hintaan, josta ei ole virallista tietoa. 

Tiaraa esitellään tästä syystä harvoin julkisesti. Kuningatar Elisabet ei halunnut, että Meghan joutuisi itse kohun silmään hääpäivänään sen takia, kun tiaran alkuperä tunnistettaisiin mediassa ja arvuuttelut kävisivät kiivaina siitä, kuka tsaariperheen prinsessoista oli aikanaan käyttänyt tiaraa ja kuinka heidät salamurhattiin vallankumouksen yhteydessä 1900-luvun alussa. 

Laceyn teoksen mukaan edes prinssi Harry ei ollut tietoinen tiaran alkuperästä. Harryn kerrotaan suuttuneen kuultuaan, ettei Meghan voisi käyttää haluamaansa tiaraa häissään. 

– Mitä Meghan haluaa, sitä Meghan saa, Harryn kerrotaan todenneen palatsin henkilökunnalle ennen häitä. 

Harryn kerrotaan myös keskustelleen asiasta kuningatarisoäitinsä kanssa, joka oli puolestaan lähteiden mukaan napakasti todennut lapsenlapselleen, ettei Meghan voi saada kaikkea mitä haluaa, ja että "hän saa sen tiaran, jonka minä annan hänelle". 

– Valitettavasti Harryn tietämättömyys sekä historiasta että perheensä perinteistä tarkoitti sitä, ettei hänellä ollut ymmärrystä tästä hienovaraisuudesta, Lacey toteaa puolestaan kirjassaan. 

Aiemmin on kerrottu, että Elisabetin sijaan tiaragaten "syypäänä" olisi ollut Elisabetin sijaan kuningattaren stylisti Angela Kelly, jolle Meghan olisi suuttunut päätöksestä. Lähteiden mukaan Kelly olisi auttanut kuningatarta valitsemaan Meghanin häätiaraa sekä tukenut tämän päätöstä olla antamatta Meghanille smaragditiaraa.

Lähde: Marie Claire

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja