Herttuatar Meghanin häätiarariita nousi taas otsikoihin – kirja: syyllinen onkin kuningatar Elisabetin sijaan hänen uskottu stylistinsä

6:37
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivä brittihovin - näin asiantuntija kommentoi päätöstä

Uutuuskirja kertoo brittilehtien mukaan herttuatar Meghanin pahastuneen kuningatar Elisabetin stylistille siitä, että tämä tuki kuningatarta päätöksessä olla lainaamatta Meghanille tämän haluamaan häätiaraa.

Marraskuussa 2018 uutisoitiin, että herttuatar Meghan olisi ajautunut jonkin sortin riitaan kuningatar Elisabetin kanssa häätiaraansa liittyen.

Kuningatar Elisabetilla on ollut tapana lainata sukunsa morsiamille tiaroita heidän hääpäivänään, ja esimerkiksi hiljattain avioitunut prinsessa Beatrice kantoi häissään samaa tiaraa kuin kuningatar itse aikanaan. Meghanin sen sijaan kerrottiin halunneen häitään varten lainaan smaragdein koristellun tiaran, mutta kuningatar kuitenkin sivuutti tämän toiveen.

Prinssi Harryn oli kerrottu sanoneen palatsin henkilökunnalle ennen pariskunnan häitä, että "mitä Meghan haluaa, sitä Meghan saa".

– Oli erittäin kiivas keskustelu, joka päätyi siihen, että kuningatar puhui Harryn kanssa. Hän sanoi, että "Meghan ei voi saada kaikkea mitä haluaa. Hän saa sen tiaran, jonka minä annan hänelle", kuninkaallinen lähde kertoi brittilehdistölle.

Harry ja Meghan ovat sittemmin jättäneet jo brittihovin taakseen, mutta tiaravääntö nousi jälleen otsikoihin, kun pariskunnasta kertovan Finding Freedom -nimisen kirjan julkaisupäivä lähestyy. 

Daily Mail ja The Sun kertovat, että Omid Scobien ja Carolyn Durandin toimittaman paljastuskirjan mukaan Meghan todella olisi hermostunut siitä, ettei saanut hääpäivänään päähänsä smaragditiaraa, mutta syyllinen tähän ei ilmeisesti olekaan hänen mielestään kuningatar Elisabet, vaikka kuningatar tiettävästi oli todellakin lehdistössä aiemmin kuullun napakan kommenttinsa lausunut.

Meghanin kerrotaan sen sijaan loukkaantuneen kuningattaren luotetulle stylistille Angela Kellylle. 52-vuotias Kelly on ollut kuningatar Elisabetin palveluksessa vuodesta 2002 lähtien ja on nykyisin päävastuussa kuningattaren pukemisesta. Hänen tiedetään olevan hyvin läheinen kuningattaren kanssa ja viimeisimpien väitteiden mukaan hän olisi auttanut kuningatarta valitsemaan Meghanin häätiaraa sekä tukenut tämän päätöstä olla antamatta Meghanille smaragditiaraa.

Päätöksen on kerrottu suututtaneen Harryn ja Meghanin, mutta tietoa siitä, miksi tämä ei saanut smaragditiaraa päähänsä ei ilmeisesti vieläkään ole paljastettu.

Kirja julkistetaan vasta myöhemmin elokuussa, mutta siitä on riittänyt otsikoita brittilehdistössä jo yli viikon ajan, kun lehdistö sai ensimmäiset maistiaiset sen sisällöstä. Kirjasta on ennakkoon kerrottu, että siellä on yksityiskohtaisia kuvauksia herttuaparin ja hovin työntekijöiden välien tulehtumisesta.

Sussexin herttuapari on tiedottajansa välityksellä kiistänyt olleensa mukana kirjaprojektissa, mutta myös tämä on kyseenalaistettu lehdistössä, sillä osa pitää jo tähän mennessä tulleita paljastuksia niin yksityiskohtaisina, että niiden on täytynyt tulla lehdistön tietoon hyvin läheltä herttuaparia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja