Therese Johaug kommentoi kohuvoiteiden kieltoa – pelkää huijaamista: "Silloin olen kriittinen"

Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa 6:29
Videolla Tulosruudun raportti fluorivoiteiden kiellosta.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi viikonloppuna päätöksensä kieltää nykymuotoisten fluorattujen suksivoiteiden käytön kaikissa tapahtumissaan. Norjan maastohiihtotähti Therese Johaug kertoi Dagbladetille omia ajatuksiaan kiellosta.

Kielto on voimassa ensi kauden alusta lähtien. Johaug kertoo pelkäävänsä, että FIS:illä ei ole tarpeeksi hyviä testimahdollisuuksia ensi kautta varten.

– Se on hyvä minulle, että fluorilla on kielto. Se vaatii kuitenkin ylimääräistä työtä testaamisen kanssa, ettei huijaamista tapahdu, Johaug sanoo.

– Jos ihmiset alkavat huijaamaan ja sekoittamaan voiteita keskenään, niin silloin se ei ole oikeudenmukaista. Se on hyvä niin kauan, kun se on oikeudenmukaista. Pelkään kuitenkin, että he eivät löydä oikeita testimenetelmiä ja joku tulee huijaamaan. Silloin olen kriittinen sen suhteen, Johaug jatkaa.

Johaug on itse hurjassa kunnossa kauden alla. Hän voitti viikonloppuna kotimaan kisassa Beitostölenissä 10 kilometrin perinteisen matkan näytöstyyliin. Eroa toiseksi tulleeseen Heidi Wengiin kertyi yli minuutti. Sunnuntain vapaan hiihtotavan kisassa Johaug voitti jälleen ja Weng oli toinen. Eroa kaksikon välillä oli reilu puoli minuuttia. 

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat