Therese Johaug sai kuulla kunniansa, kun maailmancup starttasi Rukalla: "Paskapuhetta"

Ruotsin maastohiihtotähti Frida Karlsson ei arvosta uransa päättäneen Therese Johaugin näkemystä maailmancupin sääntömuutoksesta. 

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi kauden alla, että naiset ja miehet hiihtävät jatkossa samanmittaisia kilpailumatkoja maailmancupissa. Valtaosa normaalimatkojen kisoista ovat mitaltaan 10 tai 20 kilometriä, mutta naiset sivakoivat miesten tapaan myös 50 kilometrin kisan Holmenkollenilla ensi maaliskuussa. 

– Tämä on todella siistiä. Uskon, että se (uudistus) sopii minulle, Frida Karlsson hehkutti norjalaiselle NRK:lle Rukalla, jossa maailmancup käynnistyi perjantaina. 

Ääni kellossa kuitenkin muuttui, kun Karlssonilta kysyttiin reaktiota Therese Johaugin näkemykseen asiasta. Johaugin mielestä naisten kisamatkojen pidentäminen kasvattaa eroja hiihtäjien välillä ja uhkaa näin vesittää lajia. 

– Mielestäni tuo on paskapuhetta. 

– Uskon, että näemme jännittäviä taisteluja (ladulla). 

Juttu jatkuu videon alla. 

1:12
Karu pettymys! Suomalaishiihtäjä Johanna Matintalo nieleskeli kyyneliä Rukan sprintin haastattelussa perjantaina.

Johaug jyrähti kauden alla FIS:n uudistuksesta. 

– Olen erittäin skeptinen. Olen saanut vuosia kuulla kuinka olen pilannut lajin ylivoimaisilla voitoillani, Johaug totesi. 

Karlsson, joka pystyi haastamaan ja voittamaan Johaugin ajoittain, ei allekirjoita huiman uransa päättäneen norjalaisen näkemyksiä. 

– Mitä hän pilasi? Olimme lähellä häntä moneen kertaan, eikä hänen voittonsa olleet itsestäänselvyyksiä. 

Maailmancup jatkuu naisten ja miesten 10 kilometrin perinteisen kisoilla lauantaina Rukalla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja