Therese Johaug jysäytti hirmutuloksen – sitten tuli paljastus

Norjan maastohiihtotähti Therese Johaug jysäytti hirmuisen tuloksen Lysebotn Opp -ylämäkirullahiihtokilpailussa, kun hän paransi kahden vuoden takaista ennätystään yli puolella minuutilla.

Kilpailun pituus on 7,5 kilometriä. Johaug paineli kilpailussa voittoon ajalla 30.45,4. Aiempi ennätys 31.18 oli vuodelta 2019.

– Olen todella iloinen kilpailusta. Ennätys on ennätys. Se on kuitenkin selvää, että olosuhteiden tulee olla kunnossa ennätysten tekemiseen. Ne olivat hyvät tänään, Johaug kertoi Dagbladetille.

Viime vuonna kilpailu ei mennyt Johaugin osalta yhtä sujuvasti. 33-vuotias urheilija päätti tehdä asioita toisin tämän vuoden kisan alla. Norjalaistähti kertoi monia hämmentävän paljastuksen valmistautumisestaan.

– Yritin harjoitella vähemmän ja jaksottaa harjoituksiani enemmän. Se on hyvä, että nyt on olympiakausi, joten sinun täytyy olla fiksu ja tehdä viisaita päätöksiä, Johaug sanoi.

Johaugin kilpakumppanit eivät uskoneet, että muutoksella on suurtakaan vaikutusta norjalaisen suorituskykyyn.

– Therese on kivenkova, tekee hän sitten mitä tahansa. Jos hän harjoittelee vähemmän tai enemmän, hänellä on silti sisällään suoritustaso. Jos se on vain pieni muutos, niin uskon, että hän painaa päälle kuin kone, Heidi Weng totesi.

– Uskon, että vaikka hän harjoittelisikin vähemmän, niin hän harjoittelee silti paljon. Se on mahdollisesti yksi avainasia, että hänellä on hyvä jatkuvuus. Se on kuitenkin erittäin vaikuttavaa, että hän jatkaa, Charlotte Kalla sanoi.

Katso myös: Elokuussa 2017 varmistui, että Pyeongchangin talviolympialaiset jäävät norjalaiselta väliin dopingkäryn takia. Ensi talvena on uusi yritys Pekingissä.

2:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja