Hurja paljastus – jopa puolet Norjan hiihtolupauksista saattanut käyttää sääntöjenvastaista voitelua

6:30
Videolla tuorein Tulosruutu.

Norjan hiihtoliitto testasi 48 suksiparia 15-16-vuotiaiden hiihtäjien Hovedlandsrennet -kilpailussa, johon osallistuu 800 urheilijaa. Jopa puolet testatuista suksista osoittivat osoittivat merkkejä kielletyn fluorin käytöstä, kertoo Dagbladet.

Kilpailussa kartoitetaan tulevia hiihtotähtiä. Testituloksissa puolet olivat täysin puhtaita. 25 prosentissa oli selviä merkkejä käytöstä ja toisessa 25 prosentissa käyttöön viittaavia merkkejä. Fluori parantaa suksien luistoa.

Tällä hetkellä on vielä epäselvää, olivatko urheilijat itse tietoisia sääntöjen vastaisesta voitelusta. Aikuiset ovat isossa roolissa huijaamisen tapahtuessa. Kilpailuissa suksien voitelu tapahtuu seuran tai vanhempien toimesta. 

Fluorin käyttö kiellettiin täksi kaudeksi. Maan hiihtoliiton päättäessä asiasta, sai se anonyymin kirjeen urheilijan äidiltä.

– Voin sanoa sadan prosentin varmuudella, että aion käyttää fluoria niin kauan, kun ei ole mahdollisuutta tarkistaa, että onko muilla fluoria suksissa. Uskon myös, että monet hiihto-Norjassa ajattelevat samalla tavalla kuten minä, luki kirjeessä.

Päätös fluorin käytön kieltämisestä tehtiin, mutta huijaamista tapahtui silti ilmoitetuista tarkistuksista huolimatta. Norjan hiihtoliitto aikoo tehdä vierailun kaikkiin seuroihin, joiden urheilijoiden suksista on löytynyt fluoria.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja