Isometsä pitäisi Therese Johaugin tappiota Rukalla ihmeenä, vastaanotosta selkeä näkemys – "Se olisi lapsellista toimintaa"

MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä ei usko siihen, että dopingpannastaan maastohiihdon maailmancupiin palaava Therese Johaug joutuu vihamielisen huutelun kohteeksi ladulla. Norjalaistähden menestysnäkymiä Isometsä pitää erittäin lupaavina.

Alla olevalla videolla Tulosruudu kuvaa reilu viikko sitten hiihdetyistä Suomen Cupin kisoista.

Dopingpannansa kärsinyt Johaug, 30, hiihti ensimmäisen kisansa kahteen ja puoleen vuoteen viime viikolla Norjan Beitostölenissä. Hän voitti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun ylivoimaisesti. 

Kevytrakenteinen tähtihiihtäjä kerää varmasti suurimman huomion, kun maailmancup käynnistyy Rukalla tulevana viikonloppuna. Vaikka Johaug on dopingtuomionsa kärsinyt, osa hiihtofaneista saattaa suhtautua norjalaisen paluuseen vihamielisesti.

Isometsän on vaikea uskoa sitä, että Johaug kohtaisi Rukalla tai myöhemminkään maailmancupissa buuauksia tai vastaavaa.

– Pitäisin sitä vähän lapsellisena toimintana. Tietenkin, jos joku ihminen haluaa buuata, niin hän voi näin tehdä. Jos näin tapahtuu, niin minun mielestäni se on harmi. Hän on saanut rangaistuksensa, kärsinyt sen, ei siinä sen kummempaa, Isometsä kommentoi.

– Enkä näe, että se Johaugiin vaikuttaisi millään tavalla. Hän on tullut sinne hiihtämään kovaa, ei juttelemaan yleisön kanssa.

"Maailmancupin ohjelma ei suosi Johaugia"

Johaug voitti Beitostölenissä myös 10 kilometrin vapaan kilpailun.

– Katsoin ne Beitostölenin kisat. Ne olivat molemmat vakuuttavia suorituksia Johaugilta, Isometsä arvioi. 

Rukan avausviikonloppuna hiihdetään perinteisen sprintti ja 10 kilometriä. Mitä Johaugilta on odotettavissa?

– Sanotaan näin, että pidän ihmeenä sitä, jos hän ei voita perinteisen kymppiä. Tietysti se riippuu hiihdettävästä ladusta, mutta hän on suurin suosikki näiden Beitostölenin hiihtojen perusteella. Hän ei varmasti ole pisaraakaan huonommassa kunnossa kuin aikaisemmin, Isometsä linjaa.

Maailmancupin kokonaiskisasta Isometsä ei povaa Johaugin näytöstä, sillä 29 kilpailua käsittävästä ohjelmasta peräti 12 on sprinttirypistyksiä.

– Maailmancup ei suosi nyt Johaugia, sillä sprinttejä on niin paljon. Jos Ruotsin Stina Nilsson osallistuu Tour de Skille, niin hän on ehkä suurin suosikki voittamaan maailmancupin.

Johaugin ja Nilssonin lisäksi maailmancupin kärkitaistoon on tyrkyllä 6-10 hiihtäjää. Heidän joukossaan on myös Suomen ykköstähti Krista Pärmäkoski, joka pystyy ottamaan huippusijoja perinteisellä ja vapaalla sekä normaalimatkoilla ja sprintissä.

Muista ulkomaalaishiihtäjistä huiput tulevat Norjasta, Ruotsista, Yhdysvalloista ja Venäjältä.

– Myös Ingvild Flugstad Östbergin hiihto näytti tosi hyvältä Beitostölenissä. Johaug ja Östberg ovat kaksi selkeästi vahvinta norjalaista tässä vaiheessa kautta. Ragnhild Haga on usein syttynyt vähän myöhemmin. Heidi Weng puolestaan jatkoi vähän sitä viime kevään juttua, eli hän on vähän yössä, Isometsä toteaa.

– Ruotsalaisten puolelta on tulossa erittäin vahva kattaus. Siellä on Nilssonin lisäksi Charlotte Kalla ja Ebba Andersson sekä 19-vuotias Frida Karlsson, joka on sen näköinen hiihtäjä, että hänestä kuullaan vielä. Siihen kun lisätään jenkit, Jessica Diggins etunenässä, ja Venäjän kova joukkue Natalia Neprjajevan johdolla, niin naisten kärki tuntuu nyt laajemmalta kuin muutamina aiempina vuosina, Isometsä summaa.

Rukalla kilpaillaan tulevana lauantaina perinteisen sprintissä ja sunnuntaina 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat