The Athletic: Sokeeraava tieto Patrik Laineen penkityksestä – tämä oli todellinen syy

Columbus Blue Jacketsin jääkiekkotähti Patrik Laineen viltitys kesken Carolina Hurricanesia vastaan pelatun NHL-ottelun johtui siitä, että hän käytti epäkunnioittavaa kieltä Columbuksen valmennusryhmän jäsentä kohtaan, The Athletic uutisoi lähteeseensä vedoten.

Laine kävi ottelussa viimeisen kerran jäällä reilut kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua. Sen jälkeen suomalainen sai enää istua vaihtopenkillä.

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella tunnetaan tiukkaan kuriin nojaavana luotsina, ja penkityksen tulkittiin alkuun alkuun johtuneen Laineen huonosta pelaamisesta, ettei hän olisi antanut kaikkeaan. The Athleticin mukaan syy on ollut kuitenkin epäkunnioittava kielenkäyttö valmennuksen jäsentä kohtaan.

The Athleticin mukaan on epäselvää, kenen valmentajan kanssa sanailu tapahtui ja oliko kyse yhdestä kommentista vai tapahtumasarjasta. Brad Larsen valmentaa Columbuksen hyökkääjiä, Brad Shaw puolustajia, ja he ovat Tortorellan kanssa kolmikkona penkin takana Columbuksen otteluissa.

Tortorella tai Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen eivät kommentoineet asiaa The Athleticille. Lisäksi Laineen agentit Mike Liut ja Andy Scott eivät vastanneet kommenttipyyntöihin.

Laine oli ennen penkitystään pelannut puolustusalueella löysästi Carolinan tehtyä 2–2-tasoitusmaalin. Tortorella kertoi ottelun jälkeen, että kyse ei ollut yhdestä tilanteesta.

– Tähän liittyy monia asioita, ja ne pysyvät pukuhuoneen seinien sisällä, Tortorella sanoi.

– Teen, mitä minun täytyy. Viimeinen asia, jonka haluan tehdä, on penkittää pelaaja. Jos minun kuitenkin täytyy tehdä se, minun täytyy tehdä se.

Columbus voitti Carolinan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa käydyssä ottelussa lopulta 3–2.

Ottelu oli Winnipeg Jetsiä aiemmin edustaneelle Laineelle hänen uudessa seurassaan Columbuksessa neljäs. Hän oli kahdessa edellisessä pelissään tehnyt yhteensä kolme maalia.