Huippuvireinen Kevin Lankinen alusti jatkoaikamaalin – Roope Hintz esillä

Kevin Lankinen alusti Chicago Blackhawksin jatkoaikamaalin, kun joukkue kaatoi Dallas Starsin jääkiekon NHL:ssä vieraissa lukemin 2–1.

Lankinen sai syöttöpisteen ajassa 62.15 syntyneeseen näyttävään jatkoaikaosumaan. Brandon Hagel nosti seuraavaksi kiekon hyökkäysalueelle ja kiepautti kiekon oikealle Pius Suterille, joka harhautteli itsensä Dallas-maalille ja viimeisteli Chicagon voittoon. Tehopiste oli Lankiselle NHL-uran ensimmäinen.

Roope Hintz puolestaan vastasi Dallasin ainoasta maalista vietyään joukkueensa 1–0-johtoon avauserässä reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Jason Robertson teki väkevän työn takakarvattuaan kiekon Dallasille joukkueen hyökkäyssinisen tuntumassa. Hän jatkoi seuraavassa tilanteessa kiekon vasemmalle Hintzille, joka nousi maalille ja iski rystyllä eleettömän tyylikkään osuman.

Chicagon toisessa erässä syntyneen tasoituksen tälläsi ylivoimalla Mattias Janmark.

Kevin Lankinen oli Chicago-maalilla vireessä ja torjui 34 maalia kohti suunnanneesta 35 laukauksesta. Suomalainen valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Lankinen on torjunut nyt NHL:ssä viisi voittoa, ja hänellä on vain yksi varsinaisen peliajan tappio. Jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa Lankinen on kärsinyt Chicago-maalilla kolme tappiota.