Raju käänne: Patrik Laine joutui koirankoppiin – "Tähän liittyy monia asioita"

Patrik Laineen edellisten pelien maalit eivät pahemmin painaneet, kun Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella teki tylyn ratkaisun ja passitti suomalaistähden vilttiin jääkiekon NHL:ssä. Columbus Blue Jackets voitti ottelussa Carolina Hurricanesin lukemin 3–2.

Laine kävi yön ottelussa viimeisen kerran jäällä reilut kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua. Sen jälkeen suomalainen sai enää istua vaihtopenkillä.

Neljännen ottelunsa uudessa seurassaan Columbuksessa tahkonneen Laineen peliaika jäi 11.14 minuuttiin. Hän ei laukonut kertaakaan kohti maalia.

Columbusta valmentava Tortorella tunnetaan kovaan kurinalaisuuteen nojaavana luotsina, joka ei lipsumista salli. Hän kertoi ottelun jälkeen, ettei Laineen penkitys johtunut yksin suomalaisen viimeisestä vaihdosta, jossa Laine pelasi puolustusalueella laiskasti ja Brock McGinn teki Carolinalle 2–2-tasoitusmaalin.

– Kyse ei ollut yksittäisestä tilanteesta. Tähän liittyy monia asioita, ja ne pysyvät pukuhuoneen seinien sisällä, Tortorella kertoi.

Tortorella korosti, että Columbuksen uusille pelaajille yritetään opettaa vaatimustasoa seuran pelaamisesta ja kulttuurista. Hän alleviivasi haluavansa joukkueensa pelaavan joukkueena ja välittävän joukkueena.

– Teen, mitä minun täytyy. Viimeinen asia, jonka haluan tehdä, on penkittää pelaaja. Jos minun kuitenkin täytyy tehdä se, minun täytyy tehdä se.

Tortorella kertoi myös aikovansa keskustella Laineen kanssa ja kuunnella myös häntä.

Joonas Korpisalo valittiin komeasti ottelun ykköstähdeksi. Hän torjui Columbus-maalilla 22 laukausta. Tortorella oli jättänyt suomalaisen konkarihyökkääjän Mikko Koivun ottelusta ensi kertaa kokoonpanon ulkopuolelle.

Penkille kesken ottelun joutunut Laine oli vasta iskenyt edellisessä ottelussaan juuri Carolina Hurricanesia vastaan kaksi maalia. Hän oli tehnyt edellisiin kahteen peliin yhteensä kolme osumaa.