Mainos

Thaimaassa uusi lintuinfluenssatapaus ihmisellä

Epidemiaa on käsitelty Australian Brisbanessa järjestetyssä Aasian ja Tyynenmeren valtioiden kokouksessa. Ministereiden mukaan rajojen sulkeminen saattaa tulla kyseeseen, mikäli pandemia pääse valloilleen.

Thaimaan terveysviranomaiset ovat vahvistaneet, että maassa on havaittu jo 20 ihmiseen tarttunutta lintuinfluenssatapausta. Viimeisin sairastunut on 50-vuotias nainen. Hänen kerrotaan sairastuneen sen jälkeen, kun hän oli siivonnut pihaa, jossa pidetään kanoja. Viranomaisten mukaan nainen voi hyvin ja on sairaalahoidossa.

Epidemiaa on käsitelty Australian Brisbanessa järjestetyssä Aasian ja Tyynenmeren valtioiden kokouksessa. Ministereiden mukaan rajojen sulkeminen saattaa tulla kyseeseen, mikäli pandemia pääse valloilleen. Toimenpidettä pidetään kuitenkin epätodennäköisenä.

Ministerit vetosivat lääketieteen asiantuntijoihin, joiden mukaan todennäköisyys viruksen muuttumiselle ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi on vain 10 prosenttia.

Tähän mennessä tautiin on sairastunut 121 ihmistä. Tartunnan saaneita on 62.

Romania on ilmoittanut löytäneensä maan kaakkoisosasta kaksi uutta lintuinflunssatapausta. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko kyseessä ihmiselle vaarallinen tautityyppi.

Euroopan komissio on vahvistanut, että lintuinfluenssaepäily Kreikan Hioksen saarella on osoittautunut vääräksi. Asia on varmistettu jo kahdella testikierroksella.

Komission mukaan Kreikan viranomaiset aikovat poistaa siipikarjan tuonti- ja vientikiellot, jotka koskevat Hioksen aluetta.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.