Mainos

Thaimaan ex-pääministeri suunnittelee kotiinpaluuta

Thaksin sanoo aikovansa matkustaa Bangkokiin parlamenttivaalien jälkeen.

Thaimaan maanpaossa oleva entinen pääministeri Thaksin Shinawatra kertoo suunnittelevansa paluuta kotimaahansa. Asevoimat pakotti hänet väistymään maan johdosta tasan vuosi sitten.

Thaksin vakuuttaa BBC:n haastattelussa, että hän matkustaa Bangkokiin parlamenttivaalien jälkeen. Vaalit on tarkoitus pitää joulukuussa.

Thaksin asuu toistaiseksi Britanniassa. Häntä syytetään Thaimaassa korruptiosta.

Järjestö: Thaimaan sotilasvallankaappaus heikensi ihmisoikeuksia

Ihmisoikeudet ovat kärsineet Thaimaassa vuodentakaisesta sotilasvallankaappauksesta, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Järjestö arvostelee muun muassa sitä, että poikkeustila on edelleen voimassa useilla alueilla. Myös tiedotusvälineiden toimintaa rajoitetaan aiempaa enemmän.

Human Rights Watch moittii erityisesti perustuslakia, joka hyväksyttiin kansanäänestyksellä viime elokuussa. Armeija säilyttää edelleen mahdollisuutensa sekaantua politiikkaan.

- Uusi perustuslaki on oikeastaan askel taaksepäin, sanoi Human Rights Watchin Aasian-johtaja Brad Adams.

Adams huomautti, että perustuslain olisi nimenomaan pitänyt vahvistaa kansanedustajien asemaa. Hänen mielestään parlamentti oli liian heikko myös syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran kaudella.

- Thaksinin ylenkatse ihmisoikeuksia ja demokratiaa kohtaan oli ilmeistä, mutta tilanne on huonompi vallankaappauksen takia, Adams jatkoi.

Human Rights Watch suhtautuu epäluuloisesti myös lähestyvien parlamenttivaalien sujumiseen. Järjestö arvioi, että on epävarmaa, kuinka demokraattisesti vaalit sujuvat.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.