Teuvo Hakkarainen voi saada potkut Viitasaaren valtuustosta – kaupunginhallitus kutsui kuulemiseen

Kansanedustaja ja Viitasaaren kaupunginvaltuutettu Teuvo Hakkarainen (ps.) on kutsuttu Viitasaaren kaupunginhallituksen kuultavaksi Hakkaraista vastaan nostetuista syytteistä.

Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen vahvistaa MTV Uutisille, että kaupunginhalitus on päättänyt tänään Hakkaraisen kuulemisesta.

– Kaupunginhallitus käsitteli asiaa ja päätti kuulla Teuvo Hakkaraista.

Kinnusen mukaan kaupunginhallitus haluaa kuulla Hakkaraiselta syytteessä esillä olleista asioista ja mahdollisista vaikutuksista luottamustoimen hoitamiseen.

Yle kertoi viime kuussa, että Hakkaraista vastaan on nostettu syyte kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Kuntalain mukaan valtuusto voi pidättää valtuutetun luottamustoimesta oikeudenkäynnin ajaksi, jos valtuutettua vastaan on nostettu syyte.

Katso tapahtumien taustaa alla olevalta videolta!

Kansanedustaja Veera Ruoho on tehnyt rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisen käyttäytymisestä 1:56

"Kantaa ei ole muodostettu"

Kinnusen mukaan kaupunginhallitus ei ole vielä päättänyt mitään Hakkaraisen tilanteesta, vaan haluaa kuulla Hakkaraisen kannan asiaan.

– Kantaa ei ole muodostettu vielä suuntaan eikä toiseen.

Kinnunen ei osaa arvioida, millaiset kuulemisessa esiin tulevat asiat puoltaisivat luottamustoimesta pidättämistä.

Hakkaraisen kuuleminen voi Kinnusen mukaan tapahtua kirjallisesti tai suullisesti. Kuulemisajankohtaa ei ole vielä päätetty.

– Kuuleminen voi tapahtua parin viikon aikana.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat