Testi lähellä Area 51 -aluetta: Taivaalta pudonnut iPad selvisi ehjänä

Lujatekoisten suojakoteloiden valmistaja G-Form on esitellyt tuotteidensa kestävyyttä. Yhtiö hehkuttaa lähettäneensä Extreme Edge -suojakoteloonsa pakatun iPadin kohti korkeuksia säähavaintopallon mukana. Pallon hajottua laitteen annettiin vapaasti pudota kivikkoiseen maahan Nevadassa lähellä kuuluisaa Area 51 -sotilasaluetta.

G-Form mainostaa tuotteen nousseen avaruuteen asti, joka on tosin liioittelua. iPad nimittäin putosi noin 30 kilometrin korkeudelta. Vaikka avaruuden rajalle ei olekaan annettu tarkkaa arvoa, niin yleisesti avaruuden rajana on pidetty 80-100 kilometrin korkeutta.

Joka tapauksessa laite kävi jo niin korkealla, että videolla näkyy musta taivas ja maapallon pinnan kaarevuutta. Laite kesti pitkän pudotuksen kivikkoon ja oli edelleen toimintakuntoinen.

Reghardware sivustolla kerrotaan, että taivaalta on aiemmin tippunut toinenkin Applen valmistama tuote: Vuosi sitten Yhdysvaltain ilmavoimien henkilökuntaan kuuluneelta henkilöltä pääsi tipahtamaan iPhone -älypuhelin, kun hän oli kurottautunut ulos lentokoneesta reilun kolmensadan metrin korkeudella. Tämäkin laite selvisi ehjänä pudotuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat