Tesla on valmistanut jo miljoona autoa – ja peräti 5 prosenttia niistä on Norjassa

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tältä näyttää Teslan Model Y -katumaasturi, johon valmistaja on ladannut todella suuret odotukset. Toimitusjohtaja Elon Musk kertoi aiemmin uskovansa, että Tesla tulee myymään Model Y:tä enemmän kuin kaikkia muita malleja yhteensä.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla on saanut valmiiksi miljoonannen autonsa.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi varhain aamulla Suomen aikaa, että kalifornialaisvalmistajan tuotantolinjalta on valmistunut sen miljoonas ajoneuvo. Rajapyykin rikkonut auto on punainen Model Y.

Viime vuoden loppuun mennessä Tesla oli valmistanut 893 450 ajoneuvoa, joten sen ensimmäinen vuosineljännes on koronaviruksen aiheuttamista tuotanto-ongelmista huolimatta erinomainen reilusti yli 100 000 auton valmistusmäärällä – ja ensimmäistä kvartaalia on vielä reilut pari viikkoa jäljellä.

Mikäli Tesla pitää yllä nykyisen valmistustahtinsa, rikkoo se 2 miljoonan auton rajapyykin vuonna 2022. Sen ensimmäinen auto valmistui vuonna 2008.

Tesla valmistaa autojaan Kalifornian Fremontin lisäksi myös Shanghaissa, jossa sen Gigafactory-tehdas käynnistyi vuodenvaihteessa. Shanghain-tehdas ei käy vielä täydellä teholla, minkä lisäksi valmistustahtia tulee vauhdittamaan myös Berliiniin kesällä 2021 rakentuva tehdas, joten seuraava miljoona saattaa hyvinkin rikkoutua jo ensi vuoden puolella.

Jenkkimarkkinoille lähikuukausina saapuvasta Model Y -katumaasturista on povattu jopa suurempaa hittiä kuin Model 3 -sedanista.

Elon Muskin twiitti alla.

Mikäli julkaisu ei näy, katso se täältä.

Tesla on maailman toiseksi arvokkain autovalmistaja, mutta hyvin kaukana suurimmasta

Teslasta tuli tammikuun lopulla maailman toiseksi arvokkain autoyhtiö, kun se ohitti markkina-arvossa mitattuna saksalaisen Volkswagen-konsernin. Edellä on enää japanilainen Toyota.

Vaikka yhtiön arvo onkin pilvissä, on Teslalla pitkä matka perinteisten autojättiläisten tuotanto- ja myyntimääriin. Tesla myi viime vuonna 367 500 autoa, kun taas esimerkiksi Volkswagen ja Toyota saivat kaupaksi lähes 11 miljoonaa autoa kumpikin.

Miljoonasta Teslasta kaikkiaan 50 074 on rekisteröity Norjaan. Tämä tarkoittaa, että joka 20:s Tesla löytyy Norjasta.

Lue myös:

    Uusimmat